Περδίκης: Η Κυβέρνηση να στηρίξει την Ελλάδα στις Βρυξέλλες

Να στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση στη στάση της σε ό,τι αφορά το θέμα που προέκυψε με την κοινή δήλωση των 28 για την Ουκρανία, κάλεσε την Κυβέρνηση ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.

Κάλεσε παράλληλα την Κυβέρνηση να εγείρει εντός της ΕΕ θέμα κυρώσεων κατά της Τουρκίας για τις προκλήσεις της στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Θέλω εκ μέρους των Οικολόγων να ενθαρρύνω την κυπριακή κυβέρνηση να ακολουθήσει το παράδειγμα

της ελληνικής κυβέρνησης και να την στηρίξει σε αυτή την αξιοπρεπή στάση απέναντι στην απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά της νομενκλατούρας των γραφειοκρατών των Βρυξελλών» ανέφερε στο πλαίσιο δηλώσεων του στη Βουλή.Ο κ. Περδίκης είπε ότι είναι απαράδεκτο να διαγράφεται η εθνική ανεξαρτησία των κρατών μελών της ΕΕ και να εκδίδεται προειδοποίηση προς τη Ρωσία για κυρώσεις χωρίς να δίνεται η ευκαιρία στα κράτη μέλη της ΕΕ να εκφράσουν την άποψη τους.«Ειδικά» ανέφερε «η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να εγείρει επιτέλους θέμα κυρώσεων κατά της Τουρκίας από την ΕΕ για την απαράδεκτη και προκλητική της συμπεριφορά στα ευρωπαϊκά ύδατα της κυπριακής ΑΟΖ».Ο κ. Περδίκης ανέφερε μάλιστα ότι η κυπριακή κυβέρνηση «έχει ένα λόγο παραπάνω από την ελληνική κυβέρνηση να αντισταθεί σε αυτή την απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά των Ευρωπαίων ηγετών και πραιτοριανών των Βρυξελλών».«Περιμένουμε ότι η κυπριακή κυβέρνηση θα ακολουθήσει τουλάχιστο την ελληνική κυβέρνηση. Κατά την άποψη μου θα πρέπει να ήταν πρώτη αυτή (η κυπριακή κυβέρνηση) που θα έπρεπε να αντιδρούσε, αν λάβει κανείς υπόψη τη χλιαρή ως ποντιοπιλατική συμπεριφορά των Ευρωπαίων σε ό,τι αφορά τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ» πρόσθεσε.ΠΗΓΗ: ΚΥΠE

Keywords
Τυχαία Θέματα