ΠΕΟ: Η Κυβέρνηση φορτώνει με νέες υποχρεώσεις τον κόσμο

Mε νομοσχέδιο που κατέθεσε χτες η Κυβέρνηση ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου, όλο το κόστος για τη βιωσιμότητα του Ταμείου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας θα φορτωθεί στους καταναλωτές, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν αυξήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, αναφέρει σε ανακοίνωση η ΠΕΟ, καλώντας τη Βουλή να το απορρίψει.

Συγκεκριμένα,

αναφέρει η ΠΕΟ, προβλέπει αύξηση του τέλους κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος από 0.50 σεντ την κιλοβατώρα που είναι σήμερα σε 1,35 σεντ. Σύμφωνα με τη συντεχνία, πρόκειται για αύξηση 170% στο τέλος κατανάλωσης, ενώ η αύξηση στους τελικούς λογαριασμούς του ρεύματος υπολογίζεται στο 7,5 % για όλους του πολίτες.

«Αυτή η αύξηση κατά 7,5% περίπου στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, τους πρώτους που θα πλήξει περισσότερο είναι τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και όσους έχουν μειωθεί δραστικά τα εισοδήματα τους, οι οποίοι ήδη πληρώνουν το πιο σκληρό τίμημα της οικονομικής κρίσης και της εφαρμογής του μνημονίου. Την ίδια ώρα, είναι βέβαιο ότι την αύξηση που θα προκύψει για επιχειρήσεις, θα τις πληρώσει και πάλι ο καταναλωτής με την μετακύλιση της αύξησης της τιμής του ρεύματος στην τιμή των προϊόντων» σημειώνει η ΠΕΟ.

«Η εξάντληση του αποθεματικού του Ταμείου των ΑΠΕ είναι γνωστή εδώ και 2 χρόνια. Το Υπουργείο Εμπορίου είχε δεσμευτεί ότι το Σεπτέμβριο του 2015 θα κατέθετε πρόταση για οριστική λύση του προβλήματος. Αντί αυτού η κυβέρνηση επιλέγει να φορτώνει μονόπλευρα τον κόσμο με νέες υποχρεώσεις» αναφέρει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα