Πατέρας έδωσε στην κόρη του όνομα βιντεοπαιχνιδιού

Το γύρο του διαδικτύου έκανε στην Κίνα η είδηση ότι ένας πατέρας στην επαρχία Σαανσί βάφτισε την κόρη του με το όνομα ενός από τα πιο δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια στην χώρα.

Το κοριτσάκι που γεννήθηκε την 1η Αυγούστου στην κομητεία Χουσιάν ονομάστηκε Γουάνγκ Τσε Ρονγκ Γιάο, ή Η Τιμή του Βασιλιά. Το παιχνίδι αυτό παίζεται με πολλούς παίκτες και μέχρι στιγμής εκτιμάται οτι το παίζουν πάνω από 200 εκατ. Κινέζοι παίκτες.

Μία φωτογραφία με την οικογενιακή σελίδα καταχώρησης του ονόματος- ένα βασικό προσωπικό έγγραφο που πιστοποιεί τον τόπο κατοικίας του πολίτη- έγινε viral

και αμέσως οι χρήστες του διαδικτύου άρχισαν να αναρωτιούται γιατί οι γονείς έδωσαν αυτό το όνομα στο παιδί.

«Δεν περίμενα ότι το όνομα θα προκαλούσε τέτοιο θόρυβο στο διαδίκτυο», λέει ο 30χρονος πατέρας Γουάνγκ Γκουάν. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Xinhua, ο εργαζόμενος στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής τόνισε οτι δεν είναι εθισμένος στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

«Κάποτε δούλευα για την Honor (μια μάρκα smartphone της εταιρίας Huawei). Ετσι μου αρέσει αυτή η λέξη. Το υποκοριστικό της κόρης μου είναι ο Rong Yao (Honor)», λέει ο πατέρας.

Σύμφωνα με την κινεζική παράδοση, μόλις το μωρό γίνει ενός μηνός γίνεται μία γιορτή. Στη διάρκεια αυτής της γιορτής, την ώρα που ο Γουάνγκ γευμάτιζε με τους καλεσμένους, έδειξε το πιστοποιητικό με το όνομα του παιδιού.

«Κάποιοι τράβηξαν φωτογραφίες, τους ζήτησα όμως να μην τις δημοσιεύσουν. Τώρα όμως που το έχουν δει όλοι, το μόνο που μπορώ να είναι είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ για το μεγάλο τους δώρο», λέει ο πατέρας.Δεν είναι όμως η πρώτη φορά στη Κίνα που ένας γονιός δίνει στο παιδί του ένα ασυνήθιστο όνομα.

Το 2009 ένα ζευγάρι στην ανατολική επαρχία Τζιανγκσί προσπάθησε να ονομάσει τον γιό του Τζάο C, με το γράμμα «C» ως κύριο όνομα. Δεν κατάφεραν όμως να το καταχωρήσουν.

Το 2015 ο κ. Λγιου στην επαρχία Σαντόνγκ μήνυσε την τοπική αστυνομία επειδή αρνήθηκε να καταχωρήσει τη γέννηση του παιδιού του, καθώς έδινε ένα όνομα χωρίς επίθετο. Τρία αστυνομικά τμήματα απέρριψαν το αίτημά του.

Ο Γουάνγκ Γκουάν όμως κατάφερε να καταχωρήσει το όνομα της κόρης του, καθώς ένας αστυνομικός έκρινε οτι το όνομα δεν παραβιάζει κάποιον κανονισμό.

Οι νόμοι στην Κίνα ορίζουν ότι όλοι οι Κινέζοι πολίτες έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν ονόματα για τα παιδιά τους, υπό την προϋπόθεση οτι «σέβονται την κοινωνική ηθική» και δεν βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον. Το επώνυμο μπορεί να είναι το όνομα κάποιου γονέα, ενώ το όνομα θα πρέπει να είναι από δύο έως τέσσερις κινέζους χαρακτήρες.

Κάποιοι όμως είδαν την περίπτωση της ονομασίας ως προϊόν μιας νέας εποχής. «Τα κινεζικά ονόματα φέρουν πάντα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της εποχής» εξηγεί ο Τζιάνγκ Μενγκ σε μία στήλη γνώμης στην ιστοσελίδα Broadsheet People's Daily.

«Οι παππούδες μας ονομάζονταν Τζιναγκούο (ίδρυση της χώρας) ή Αιχούα (αγάπη της Κίνας). Εκείνη την εποχή ήταν μοντέρνα, σήμερα όμως είναι εντελώς ξεπερασμένα».

« Σε μια εποχή που οι άνθρωποι αρέσκονται να τονίζουν την ατομικότητα, αυτό το όνομα είναι κατανοητό, τώρα τραβάει την προσοχή μας, ενώ αργότερα θα είναι ξεπερασμένο. Δεν χρειάζεται να γίνεται τόσος θόρυβος», λέει ο Τζιάνγκ. Ωστόσο, οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου έκριναν οτι το όνομα είναι ακατάλληλο.

«Τι θα σκεφτεί το κορίτσι όταν ακούει όλοι να λένε: Ας παίξουμε Γουάνγκ Τζε Ρονγκ Γιάο?» αναρωτιέται ένας χρήστης του κινεζικού μπλοκ Sina Weibo.

« Οι γονείς είναι ανεύθυνοι», λέει ένας άλλος χρήστης και προσθέτει: Εντάξει οι γονείς διασκέδασαν με το γεγονός. Σκέφτηκαν όμως ποτέ οτι θα κοροϊδεύουν την κόρη της με το ανόητο αυτό όνομα όταν αυτή μεγαλώσει?»

Ο πατέρας όμως πρόλαβε να πει οτι είναι ήδη προετοιμασμένος για τυχόν επικριτικά σχόλια. «Ανησυχούσαν πριν από την καταχώρηση για το εάν το όνομα θα ήταν κατάλληλο για εκείνη» λέει. «Ετσι αποφάσισα οτι όταν μεγαλώσει και θέλει να το αλλάξει, μπορεί να το αποφασίσει η ίδια».

Ζήτησε επίσης από τους χρήστες του διαδικτύου να σταματήσουν να μοιράζουν τη φωτογραφία με την σελίδα καταχώρησης του ονόματος καθώς φέρει και άλλα προσωπικά στοιχεία, όπως τον αριθμό της ταυτότητάς της.

«Το κοριτσάκι μου είναι αθώο.Σας παρακαλώ σεβαστείτε την ιδιωτικότητά της», λέει τώρα ο ευφάνταστος πατέρας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα