«Πατάνε γκάζι» τα επιτελεία υποψηφίων ενόψει εκλογών

Η επιστροφή στους φυσιολογικούς ρυθμούς, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές του Αυγούστου σηματοδοτεί και την αρχή νέων διεργασιών και κινήσεων από τα εκλογικά επιτελεία των υποψηφίων για τις Προεδρικές Εκλογές του 2018.

Ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ετοιμάζεται να μεταβεί στη Νέα Υόρκη μεταξύ 17-24 Σεπτεμβρίου για να απευθύνει ομιλία ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο στενός περίγυρος

του κυρίως εντός ΔΗΣΥ, συνεχίζει τις ζυμώσεις και προετοιμάζει το επιτελείο και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει ο Νίκος Αναστασιάδης στην κούρσα για επαναδιεκδίκηση της Προεδρίας.

Μπορεί να μην επιβεβαιώνεται επισήμως η υποψηφιότητα Αναστασιάδη, ωστόσο ασφαλείς πηγές αναφέρουν ότι οι προθέσεις Αναστασιάδη θα ξεκαθαρίσουν μεταξύ 7-15 Οκτωβρίου.

Ήδη το όνομα της Βουλευτού του ΔΗΣΥ, Αννίτας Δημητρίου βρίσκεται ανάμεσα στα επικρατέστερα για τη θέση του Εκπροσώπου Τύπου του επιτελείου, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται ακόμη, μιας και οι ζυμώσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Δεδομένου του φόρτου εργασίας που αναμένεται να έχει η Βουλή μέσα στο επόμενο διάστημα και μέχρι τις Προεδρικές Εκλογές και τη σημασία του κοινοβουλευτικού έργου ιδιαίτερα από πλευράς Κυβέρνησης, ενδεχομένως να υπάρξει ένας επιπρόσθετος προβληματισμός σε σχέση με το ζήτημα αυτό.

Εξελίξεις μετά την επίσημη εξαγγελία από το επιτελείο Μαλά

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για τον Σταύρο Μαλά, ο οποίος εξαγγέλλει την υποψηφιότητά του.

Τα άτομα που στελεχώνουν το επιτελείο Μαλά έχουν ήδη επιλεγεί τόσο σε κεντρικό όσο και σε επαρχιακό επίπεδο. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για άτομα νεαρά στην πλειοψηφία τους, τα οποία έχουν επιλεγεί μετά από συναντήσεις και συζητήσεις με τον ίδιο τον Σταύρο Μαλά. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ως επικεφαλής του επιτελείου, δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί άτομο το οποίο δεν είναι πολιτικός πρώτης γραμμής, έτσι ώστε να δώσει μια εικόνα άφθαρτη και μια πνοή ανανέωσης. Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου έχει ήδη αναλάβει καθήκοντα Εκπροσώπου Τύπου του επιτελείου Μαλά.

Ο ίδιος ο Σταύρος Μαλάς βρίσκεται σε εντατική προετοιμασία διαμόρφωσης όσων θα παρουσιάσει στην επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητας το ερχόμενο Σάββατο.

Στο ΑΚΕΛ, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διεργασίες εντός των ομάδων βάσης του κόμματος, με τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να παρευρίσκονται και να αναλύουν το σκεπτικό και τα βήματα που οδήγησαν στην υποψηφιότητα Μαλά. Επίσημη απόφαση για στήριξη Μαλά αναμένεται να ληφθεί στις 17 Σεπτεμβρίου στην Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ.

Εντός Σεπτεμβρίου η νέα στρατηγική του Νικόλα για Κυπριακό

Πηγές κοντά στο Νικόλα Παπαδόπουλο αναφέρουν ότι η επίσημη παρουσίαση της νέα στρατηγικής θα παρουσιαστεί γύρω στις 15 Σεπτεμβρίου, ωστόσο αυτό δεν είναι δεσμευτικό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, καθώς η επικαιρότητα και οι εξελίξεις θα καθορίσουν το πότε θα γίνει η παρουσίαση. Δεν φαίνεται να υπάρχει οποιαδήποτε ανησυχία ή βιασύνη από πλευράς επιτελείου για να γίνει κάτι τέτοιο, καθώς όπως αναφέρουν άτομα κοντά στον Νικόλα, όλα είναι έτοιμα σε σχέση με το περιεχόμενο.

Η στρατηγική που θα παρουσιαστεί θα περιλαμβάνει αναλυτικές αναφορές για το πως θα διαχειριστεί ο Νικόλας Παπαδόπουλος όλες τις πτυχές του Κυπριακού και θα αναφέρει συγκεκριμένες θέσεις για όλα τα ζητήματα που άπτονται του Κυπριακού.

Η κίνηση αυτή χαρακτηρίζεται από πηγές εντός του επιτελείου, ως καθοριστική για τη μετέπειτα πορεία της προεκλογικής διαδικασίας, καθώς πρόκειται για μια πολυαναμενόμενη από όλα τα κόμματα και υποψηφίους, εξέλιξη.

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές Νοεμβρίου ενώ δεν αποκλείεται η παρουσίαση να γίνει μετά και την απόφαση των Οικολόγων στις 5 Νοεμβρίου.

Ζυμώσεις και σειρά συναντήσεων από Καρογιάν

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη συζήτηση γύρω από το τι θα πράξει ο Μάριος Καρογιάν, ενόψει Προεδρικών. Από το περιβάλλον Καρογιάν, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ξεκάθαρης τοποθέτησης Καρογιάν ενόψει των εκλογών.

Αυτό που θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο είναι ότι ο ίδιος δεν έχει καμιά πρόθεση να κατέλθει ως υποψήφιος για τις Προεδρικές. Το ενδεχόμενο επίσημης τοποθέτησης του ίδιου όμως, υπέρ κάποιου υποψηφίου δεν θα πρέπει να αποκλειστεί.

Αυτό το διάστημα, πραγματοποιεί συναντήσεις τόσο με πολίτες όσο και με πολιτικούς από διάφορους χώρους, σε μια προσπάθεια να μαζέψει απόψεις και προθέσεις για τις ανάγκες και τα ζητούμενα των πολιτών ενόψει Προεδρικών.

Στο παρόν στάδιο πάντως δεν έχει ξεκαθαρίσει το κατά πόσο θα ταχθεί επίσημα και δημόσια υπέρ οποιασδήποτε υποψηφιότητας, μιας και οι ζυμώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

"Οργώνει" την Κύπρο ο Λιλλήκας

Ο Γιώργος Λιλλήκας συνεχίζει τις ζυμώσεις με τους πολίτες, με αλλεπάλληλες συναντήσεις σε ολόκληρη την Κύπρο, ενώ εντός Σεπτεμβρίου αναμένεται να ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο, την ομάδα ατόμων που στηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Εντός Οκτωβρίου το ΕΛΑΜ

Η απόφαση του ΕΛΑΜ να κατέλθει με δικό του υποψήφιο στις Προεδρικές Εκλογές θα πρέπει να θεωρηθεί κάτι περισσότερο από βέβαιη, καθώς η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε ότι δεν θα υποστηριχθεί κανένας από τα υφιστάμενα πρόσωπα που εξήγγειλαν υποψηφιότητα, καθώς αυτό αποτελεί και αίτημα της πλειοψηφίας των υποστηρικτών.

Η λίστα των ατόμων που εξετάζει το ΕΛΑΜ περιλαμβάνει 2 ακαδημαϊκούς που δεν ανήκουν στο ΕΛΑΜ, αλλά και 2-3 εσωκομματικά πρόσωπα.

Εντός Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκαθαρίσει η λίστα αυτή και εντός Οκτωβρίου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα