ΠΑΣΥΚΙ:Αφήστε τους κυβερνητικούς γιατρούς έξω από συζητήσεις

Να αφήσει τους κυβερνητικούς ιατρούς και την έντεχνη ανάμειξη της ΠΑΣΥΚΙ μακριά από τις συζητήσεις του, καλεί τον Υπουργό Υγείας η ΠΑΣΥΚΙ.

Σε ανακοίνωση της και απευθυνόμενη προς τον Υπουργό Υγείας, η ΠΑΣΥΚΙ τον καλεί εάν έχει αντιπαραθέσεις και διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις με τον οποιονδήποτε πολιτικό του αντίπαλο, να μην εμπλέκει τους κυβερνητικούς ιατρούς και τη δημόσια υγεία σε αυτή την αντιπαράθεση.

«Αφήστε τους κυβερνητικούς ιατρούς και την έντεχνη ανάμιξη της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. μακριά από τις συζητήσεις σας. Μην προσπαθείτε να μας ποδηγετήσετε και να μας εμπλέξετε σε αχρείαστες

και επουσιώδεις αντιπαραθέσεις με στόχο την έμμεση φίμωση μας», αναφέρει προς τον Γιώργο Παμπορίδη η ΠΑΣΥΚΙ.

Σημειώνει δε πως τα όσα δηλώνει ο Υπουργός Υγείας ότι έχει παραχωρήσει είναι αποτέλεσμα διαχρονικών διεκδικήσεων από πλευράς της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι.

Η ΠΑΣΥΚΙ επικρίνει τον κ. Παμπορίδη ότι επιμένει να αναφέρεται σε αριθμούς που απέχουν κατά παρασάγγας από την πραγματικότητα και από σωστές αντιλήψεις για την άσκηση της ιατρικής προς όφελος των ασθενών, υποδεικνύοντας ότι ο αριθμός των ιατρών του Δημοσίου φαίνεται να αυξομειώνεται κατά τα λεγόμενα του Υπουργού, αναλόγως των περιστάσεων πότε 800, πότε 770, πότε 980.

«Πότε υπάρχει το cap των 801, πότε κάποιο άλλο. Επιτέλους αποφασίστε», αναφέρει προς τον Υπουργό Υγείας η ΠΑΣΥΚΙ.

Και διερωτάται που έχουν καταλήξει οι πολυδιαφημιζόμενες μελέτες στελέχωσης και πότε θα υλοποιηθούν οι πρόνοιες και όροι των συμφωνιών.

«Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών, χωρίς περιστροφές, σάς δηλώνει ότι εμείς αποφασίζουμε για μάς. Διεκδικούμε τα αναφαίρετα δικαιώματα των κυβερνητικών ιατρών με τον τρόπο που εμείς κρίνουμε καλύτερο για μας και τους ασθενείς μας», καταλήγει η ΠΑΣΥΚΙ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα