ΠΑΣΠ: "Ο ΚΟΑ κόντρα στα συμφέροντα των ποδοσφαιριστών"

Επίθεση στον Κυπριακό Οργανισμό ΑΘλητισμού εξαπέλυσε ο ΠΑΣΠ για το θέμα των στρατεύσιμων ποδοσφαιριστών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Υποτίθεται πως ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού εξυπηρετεί τα συμφέροντα αθλητών. Εντούτοις, φαίνεται πως άλλες είναι οι έγνοιες του.

Ο ΚΟΑ ενεργώντας με σκανδαλώδη τρόπο, «ξέχασε» τη δέσμευση που έδωσε στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής (02/03) για

το θέμα των στρατεύσιμων ποδοσφαιριστών και προώθησε θέσεις του Υπουργείου Άμυνας.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΚΟΑ συμφώνησε με το Υπουργείο Άμυνας ερήμην του ΠΑ.Σ.Π. και της ΚΟΠ όπως μειώσουν στο 50% τις διευκολύνσεις για ποδοσφαιριστές που υπηρετούν τη θητεία τους. Συγκεκριμένα, συμφώνησαν όπως κάθε σωματείο α΄ κατηγορίας έχει διευκολύνσεις για δυο παίκτες κάτω των 21 αντί για τέσσερις που δικαιούτο, ενώ οι σύλλογοι β΄ κατηγορίας να έχουν διευκολύνσεις για έναν παίκτη αντί για δυο.

Αυτό το μέτρο, πέραν από τις άμεσες επιπτώσεις στην καριέρα των ποδοσφαιριστών, αυξάνει τις τάσεις φυγοστρατίας. Κάτι που τονίστηκε επανειλημμένα στη συνεδρία της Επιτροπής Άμυνας στις 2 Μαρτίου του 2017. Μάλιστα, τότε, ο πρόεδρός της, Μαρίνος Σιζόπουλος, προέτρεψε τον ΚΟΑ να συζητήσει το θέμα και με τον ΠΑ.Σ.Π. πριν καταλήξει σε συμφωνία με το Υπουργείο Άμυνας.

Στην εν λόγω συνεδρία δεν ακούστηκε κανένα λογικό επιχείρημα υπέρ της μείωσης των θέσεων για τους στρατεύσιμους.

Μάλιστα, από πλευράς ΚΟΑ δεν εκφράστηκε καμία αντίρρηση.

Και φτάνουμε στο σήμερα... Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού δεν απάντουσε στις συνεχείς εκκλήσεις του ΠΑ.Σ.Π. για διεξοδική συζήτηση του θέματος και πίσω από την πλάτη του Συνδέσμου, του επίσημου σώματος των ποδοσφαιριστών στην Κύπρο, έκανε συμφωνία με το Υπουργείο Άμυνας, εφαρμόζοντας όλα όσα απευχόμασταν. Μάλιστα, έστειλε και σχετική εγκύκλιο στα σωματεία και στην ΚΟΠ την Παρασκευή 9 Ιουνίου.

Διερωτόμαστε ποιου τα συμφέροντα τελικά εξυπηρετεί ο ΚΟΑ και γιατί...

Keywords
Τυχαία Θέματα