Παρουσιαστηκε το εκπαιδευτικο προγραμμα «Ξεναγηση στην ARENA

Δημοσιογραφική διάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα (31/10) στην αίθουσα διασκέψεων του AEK ARENA για την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ξενάγηση στην ARENA»

Στην δημοσιογραφική διάσκεψη μίλησε αρχικά ο διευθυντής του AEK ARENA κύριος Αυξένης Ευαγγέλου, ο οποίος αναφέρθηκε στους στόχους και τα οφέλη του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Στην

συνέχεια έγινε η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος από την ομάδα εκπαιδευτικών που συστάθηκε για την συγγραφή και μελέτη του προγράμματος, με τον κύριο Αντώνη Ζαρίντα να αναφέρεται στο περιεχόμενο και στα πολλαπλά μαθησιακά και συναισθηματικά οφέλη της συμμετοχής των μαθητών.

Ακολούθησε η ξεγάγηση στους διάφορους σταθμούς από τους άλλους δύο εκπαιδευτικούς Κωνσταντίνο Κυριακίδη και Μιχάλη Αλεξόπουλο.

Το καινοτόμο για τα κυπριακά δεδομένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ξενάγηση στην ARENA» απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικών Σχολείων (Γ’-Στ’) και πραγματοποιείται από τον Σεπτέμβριο του 2017 σε πρωινό χρόνο και για μιάμιση ώρα στα στάδια Νέο Γ.Σ.Ζ. και AEK ARENA στη Λάρνακα. Σκοπός του προγράμματος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν εις βάθος ένα αθλητικό γήπεδο αναπτύσσοντας, ταυτόχρονα, στάσεις αθλητοπρέπειας και υγιούς φίλαθλης κουλτούρας.

Η ξενάγηση εκτυλίσσεται σε διάφορους σταθμούς, όπως τα δημοσιογραφικά θεωρεία, την αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου, τα αποδυτήρια, τον αγωνιστικό χώρο, τον στίβο, τις κερκίδες κ.ά. Σε κάθε σταθμό πραγματοποιούνται συγκεκριμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες με ειδικά φύλλα εργασίας, αλλά και βιωματικές ασκήσεις. Ειδικότερα, οι μαθητές ασχολούνται με δραστηριότητες σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα των Αναλυτικών Προγραμμάτων της δημόσιας εκπαίδευσης όπως τα Ελληνικά, τα Μαθηματικά, την Ιστορία, τη Γεωγραφία και τη Φυσική Αγωγή. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα επιμελήθηκε από έμπειρους δασκάλους και η ξενάγηση πραγματοποιείται από πτυχιούχους εκπαιδευτικούς.

Η συμμετοχή των μαθητών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ξενάγηση στο γήπεδο» έχει πολλαπλά μαθησιακά και συναισθηματικά οφέλη, ως επίσης, αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία γεμάτη γνώσεις και ψυχαγωγία. Η συμμετοχή για τα σχολεία είναι δωρεάν, ενώ παρέχονται στους μαθητές περιοδικό με φύλλα εργασίας και γραφική ύλη.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις σχετικά με το πρόγραμμα και διευθετήσεις για ξενάγηση, τα σχολεία μπορούν να επικοινωνούν με τη Χριστίνα Ευαγγέλου, συντονίστρια του προγράμματος, στο τηλέφωνο 24655999 ή στο 99740128_ ή με email στα [email protected] και [email protected].

Keywords
Τυχαία Θέματα