Παρουσιάστηκε σε Επ.Εσωτερικών η μελέτη για άδειες οικοδομής

Για τη μελέτη η οποία διενεργήθηκε από ξένους εμπειρογνώμονες σε σχέση με την αδειοδότηση των οικοδομών, ενημερώθηκε σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών.



Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας, ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου είπε ότι η έκθεση του Αυστριακού μελετητή αφορά τη διαδικασία έκδοσης πολεοδομικών-οικοδομικών αδειών και χειρισμού των θεμάτων που αφορούν την ανάπτυξη.

«Έχει κάνει εξαιρετική εργασία ο εμπειρογνώμονας, έχει εντοπίσει πάρα πολλές αδυναμίες στο σύστημα, αδυναμίες

που έχουν κυρίως σχέση με την αλληλοκάλυψη ευθυνών, με την παρουσία πάρα πολλών αρμοδίων σε κάποιες αιτήσεις ή θέματα τα οποία στην ουσία έχουν κάνει το σύστημα μας αδύνατο να κινηθεί προς τα εμπρός», ανέφερε και εξέφρασε ανησυχία ότι και αυτή η έκθεση θα χαθεί στον κυκεώνα της Δημόσιας Υπηρεσίας στην Κύπρο, η οποία κάθε άλλο παρά υπηρετεί τον πολίτη, όπως είπε.

Ο Κωστής Ευσταθίου ανέφερε, ακόμη, ότι στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίας συζητήθηκε η ανάγκη να ειδοποιούνται οι πολίτες για οποιοδήποτε δυσμενή επηρεασμό της περιουσίας τους από αποφάσεις είτε του Κτηματολογίου είτε της Πολεοδομίας.

«Υπάρχουν ενστάσεις, υπάρχουν προβληματισμοί, θα τους δούμε ξανά, στόχος είναι επιτέλους εκεί όπου παρεμβαίνει η Δημοκρατία εις βάρος της ακίνητης ιδιοκτησίας ενός πολίτη, εκεί να τον ειδοποιεί για να πάρει τα μέτρα του, να αντιδράσει και γενικά να το έχει υπόψη του», είπε και πρόσθεσε ότι «κρυφτούλι η Δημοκρατία με τους πολίτες δεν μπορεί και δεν θα πρέπει να παίζει».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα