Παρέμβαση Μ.Δημητριάδη για αεροπορική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

Παρέμβαση σε σχέση με την έναρξη διαπραγματεύσεων Αεροπορικής Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, πραγματοποίησε ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης, κατά τις εργασίες του Συμβουλίου Μεταφορών της ΕΕ σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο Υπουργός τόνισε στους ομολόγους του την ανάγκη να αξιοποιηθεί η διαπραγμάτευση για την επίλυση των προβλημάτων ασφάλειας πτήσεων στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο των διεθνών κανόνων και του διεθνούς δικαίου, επισημαίνοντας ότι η επίλυση των εν λόγω

προβλημάτων αποτελεί ουσιαστική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της συμφωνίας και αποδοχής της από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Κατά την παρέμβασή του στο Συμβούλιο ο Υπουργός χαιρέτισε και την πρωτοβουλία της Κομισιόν για την απλούστευση και τον εξορθολογισμό του υφιστάμενου κανονιστικού πλαισίου της ΕΕ για την ασφάλεια των επιβατηγών πλοίων, εξηγώντας "ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αποβεί προς όφελος τόσο των επιβατών όσο και των πληρωμάτων των πλοίων και η Κύπρος προτίθεται να συμβάλει εποικοδομητικά στη διαδικασία υιοθέτησης των σχετικών προτάσεων".

Στη συνέχεια, και κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας των 28, ο Υπουργός αφού καλωσόρισε την ενίσχυση των χρηματοδοτικών μέσων με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, σε σχέση με το πλαίσιο χρηματοδότησης για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις στον τομέα των μεταφορών, ζήτησε από το Συμβούλιο τα ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά κρατών μελών όπως η Κύπρος ληφθούν υπόψη στα κριτήρια επιλογής των έργων.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, ο Μ. Δημητριάδης είχε συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας Παναγιώτη Κουρουμπλή κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα ζητήματα που άπτονται της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας και των αερίων εκπομπών από τα πλοία.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα