Παραμύθια για τα παιδιά του σήμερα

Παραμύθια για τα παιδιά του σήμερα, από το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου.

Για να επικοινωνήσεις ένα μήνυμα με επιτυχία, αξιοποιείς τα προσφερόμενα εργαλεία. Αυτά τα οποία θα καταλάβει, εκτιμήσει και αντιληφθεί ο συνομιλητής σου.

Όταν το κοινό σου είναι παιδιά και το μέσο επικοινωνίας τα παραμύθια, τότε ξέρεις πως χρησιμοποιώντας σύγχρονες ιστορίες, με τις οποίες τα παιδιά μπορούν να ταυτιστούν

και να λάβουν ερεθίσματα που θα καλλιεργήσουν την φαντασία τους, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Έρευνες επιβεβαιώνουν πως τα παραμύθια με τα οποία μεγαλώσαμε έχουν τις ρίζες τους πολύ βαθύτερα από όσο πιστεύουμε.

Συγκεκριμένα ο ανθρωπολόγος Dr Jamie Tehrani του πανεπιστημίου του Ντάραμ και η λαογράφος Sara Graça da Silva του πανεπιστημίου της Λισαβόνας, αποκάλυψαν πως πολλά πασίγνωστα παραμύθια όπως «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» έχουν ρίζες πριν στην προϊστορική περίοδο, συγκεκριμένα από την Εποχή του Χαλκού.

Σε μια εποχή που τα παιδιά έχουν πρόσβαση σε αναρίθμητες πληροφορίες, χρησιμοποιούν την τεχνολογία αδιάλειπτα, ενημερώνονται για το παραμικρό, εκπαιδεύονται με νέους πολύ πιο αποτελεσματικούς τρόπους και καλούνται να αντιμετωπίσουν διαφορετικές προκλήσεις, έχουν ανάγκη στοχευμένη στήριξη και πλούσια ερεθίσματα.

Στο πλαίσιο της διαρκούς προσφοράς στα παιδιά, το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, αθλοθετεί τον ετήσιο διαγωνισμό που προκηρύσσει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου για τη συγγραφή παιδικής-νεανικής λογοτεχνίας.

Τα τελευταία 38 χρόνια, ο Διαγωνισμός αυτός υπήρξε η αιτία για να γεννηθούν ιστορίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των παιδιών, τους προσφέρουν ερεθίσματα για να αναπτύξουν τη φαντασία τους, τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές τους με τρόπο ουσιαστικό και επικαιροποιημένο.

Στη διάρκεια της συνεργασίας αυτής, έχουν τιμηθεί με βραβεία και επαίνους περισσότερα από εξήντα έργα, ενώ από το 2000 έχει αποφασισθεί η έκδοση του βραβευμένου έργου και μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί δεκατέσσερα έργα.

Φέτος, ο δημοφιλής συγγραφέας παιδικών και νεανικών βιβλίων, Βαγγέλης Ηλιόπουλος, πήρε μέρος στο διαγωνισμό. Η αποκάλυψη του ονόματός του υπήρξε έκπληξη, καθώς όλες οι υποψηφιότητες παραδίδονται στην κριτική επιτροπή ανώνυμα. Η συμμετοχή του κυρίου Ηλιόπουλου στον Διαγωνισμό, αποτελεί επιβεβαίωση της σημασίας του ενώ δημιούργησε την ανάγκη δέσμευσης στην ενίσχυσή του, υπογραμμίζοντας την αξία του.

Η τελετή βράβευσης του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, για το κείμενο “Ποδοσφαιρομανία” θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017, η ώρα 16:30 στην αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τραπέζης Κύπρου.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

16:30-16:45

Τελετή Απονομής Βραβείων ΚΣΠΝΒ 2016

16:45-17:15

Ανάγνωση αποσπασμάτων από το βιβλίο που πήρε το Α’ βραβείο με τίτλο «Ποδοσφαιρομανία» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου από τους ηθοποιούς Θανάση Δρακόπουλο και Αστέρω Κυπριανού.

17:15-18:00

Συνομιλία του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου και γνωστών ποδοσφαιριστών εκπροσώπων του “Γκολ στη ζωή” με τον κωμικό Λούη Πατσαλίδη.

Θα ακολουθήσουν παιχνίδια σχετικά με το ποδόσφαιρο με τη συμμετοχή γνωστών ποδοσφαιριστών.

Φιλική Συμμετοχή: Γκολ στη ζωή, Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, Odio Vibe

Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017, 16:30

Υπαίθριο Θέατρο Πολιτιστικού Ιδρύματος

Φανερωμένης 86-90, παλιά Λευκωσία

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: 22 128157 / f: boccf

Keywords
Τυχαία Θέματα