Παραδοχή σε βιασμό κόρης που δεν έκανε – Η εμπλοκή Εκκλησίας

Ως μια τουλάχιστον ειδική περίπτωση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η υπόθεση παραδοχής κόρης, ότι είπε ψέματα ότι βιάστηκε από τον πατέρα της, με αποτέλεσμα αυτός να καταδικαστεί σε 12 χρόνια φυλακή.

Νομικοί κύκλοι, εξήγησαν στο SigmaLive ότι η υπόθεση αυτή αποτελεί ειδική περίπτωση. Αναφορικά με την όποια τυχόν «ευθύνη» πρωτοδίκως για την καταδίκη του πατέρα, ίδιοι κύκλοι εξήγησαν ότι έστω κι αν εκ των υστέρων η κόρη παραδέχθηκε ότι ισχυρίστηκε ψευδώς ότι ο πατέρας της την βίασε, αυτό δεν έχει σημασία πλέον, αφού η απόφαση τελεσιδίκισε και πρωτόδικα καταδικάστηκε ο πατέρας.

Έκλεισε τον πατέρα της φυλακή με ψέματα ότι την βίασε

Η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου λήφθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 2017. Σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται στην έκθεση ο πατέρας φαίνεται πως έκανε μια στροφή στον Θεό κατά την παραμονή του στις Κεντρικές Φυλακές και είναι και γι’ αυτό τον λόγο εξάλλου που στην αίτηση αποφυλάκισής του εκφράζει την πρόθεση να μεταβεί σε μοναστήρι αν αποφυλακιστεί.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Συμβούλιο Αποφυλακίσεως, αναφέρει ότι αν αποφυλακιστεί επ’ αδεία θα εργαστεί στο μοναστήρι και από εκεί θα βοηθά τις κόρες του με την προσευχή του.

Ο κρατούμενος ανέφερε διατηρεί καλές σχέσεις με την τέως δεύτερη σύζυγο του και τις δυο θυγατέρες του από τον δεύτερο του γάμο, οι οποίες όπως και ο ίδιος δεν έχουν καμιά επαφή και επικοινωνία με την αδελφή τους Ε., παιδί του από τον πρώτο του γάμο γιατί ήταν πάντα αρνητική απέναντι στις αδελφές της από παιδικής ηλικίας , οι δε θυγατέρες του καθώς και η τέως δεύτερη σύζυγος του οι οποίες είναι σε επαφή και επικοινωνία μαζί του στη φυλακή είναι πρόθυμες να του συμπαρασταθούν εάν αποφυλακιστεί επ' αδεία.

Ο πατέρας κρίθηκε ένοχος από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε 3 καγτηγορίες για βιασμό και σε 3 κατηγορίες για άσεμνη επίθεση, οι οποίες διαπράχθηκαν σε βάρος της ανήλικης, κατά το χρόνο διάπραξης των αδικημάτων, κόρης του. το 2010 και συγκεκριμένα στις 25 Φεβρουαρίου του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 ετών σε κάθε κατηγορία βιασμού και 2 ετών σε κάθε κατηγορία άσεμνης επίθεσης, με τις ποινές να συντρέχουν.

Ο αιτητής, δεν είχε νομική καθοδήγηση κατά τη διαδικασία της συνέντευξης. Βασικό του επιχείρημα, στο οποίο στηρίζεται το μεγαλύτερο μέρος της επιχειρηματολογίας του και στα πλαίσια της παρούσας προσφυγής, ότι, με σχετική επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ημερομηνίας 30.10.2014, η παραπονούμενη θυγατέρα του αιτήθηκε την απονομή χάριτος στον αιτητή, ανακαλώντας τους ισχυρισμούς της και δηλώνοντας, αφενός, ότι όσα κατέθεσε στην αστυνομία και στο Δικαστήριο ήταν όλα ψευδείς ισχυρισμοί και, αφετέρου, ότι ο πατέρας της ουδέποτε την είχε βιάσει ή παρενοχλήσει σεξουαλικά καθ' οιονδήποτε τρόπο.

Αντίγραφο της εν λόγω επιστολής της θυγατέρας του, η υπογραφή της οποίας πιστοποιείται από πιστοποιούντα υπάλληλο, είχε επισυναφθεί από τον αιτητή ως υποστηρικτικό του αιτήματός του έγγραφο, στην προς το Συμβούλιο αίτησή του για αποφυλάκιση. Ως δεύτερο υποστηρικτικό έγγραφο στην αίτησή του, ο αιτητής επεσύναψε σχετική προς αυτόν επιστολή, ημερομηνίας 27.02.2010, από την πρώην σύζυγό του και μητέρα της παραπονούμενης θυγατέρας του, από το περιεχόμενο της οποίας θεωρεί ότι προκύπτει η αθωότητά του.

Δεν αποδείχθηκαν από Αστυνομία τα όσα ισχυρίζεται

Ο αιτητής Ισχυρίζεται ότι η καταδίκη του και η επιβληθείσα ποινή ήταν αποτέλεσμα ενός ψεύτικου ισχυρισμού της κόρης του, ότι την βίασε και για τον λόγο αυτό και δεν εκφράζει μεταμέλεια. Κατά την συνέντευξη ενώπιον του Συμβουλίου επέμενε στη θέση αυτή.

Το Συμβούλιο ανέφερε ότι δεν κάλεσε ως μάρτυρα την κόρη του και σημείωσε ότι δεν το έκανε για να μην την επιβαρύνει και ότι αυτή ήταν και η άποψη η του πνευματικού του πατέρα. Η κόρη δεν υπέγραψε την επιστολή ημερομηνίας 4/2/2016 η οποία απευθύνεται προς το Συμβούλιο, την οποία συνέταξε ο κατάδικος όπως παραδέχτηκε κατά την συνέντευξη του με το Συμβούλιο.

Ωστόσο, ο ισχυρισμός διερευνήθηκε από την Αστυνομία χωρίς να αποδειχθεί η αλήθεια του.

Keywords
Τυχαία Θέματα