Παπαδόπουλος: Να σταματήσουν οι στρεβλώσεις στην αγορά

Συνάντηση με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Λιανικού Εμπορίου, καθώς και με το Σύνδεσμο Υπεραγορών και το Παγκύπριο Σωματείο Φρουταριών είχε χθες ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, οι Σύνδεσμοι του λιανεμπορίου ενημέρωσαν τον κ. Παπαδόπουλο σχετικά με τα θέματα που αφορούν στο ωράριο των καταστημάτων

και τις ωφέλειες που η διεύρυνσή του επέφερε στην απασχόληση, την οικονομία και τα δημόσια έσοδα.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «όλοι θέλουμε αυτές οι ανισορροπίες να τερματιστούν, οι στρεβλώσεις να σταματήσουν για να μπορέσει να λειτουργήσει η αγορά».

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι οι στρεβλώσεις που παρατηρούνται στην αγορά και ο αθέμιτος ανταγωνισμός αποτελούν προϊόντα μη εφαρμογής της νομοθεσίας και πρέπει να αντιμετωπιστούν. Συμφώνησαν επίσης ότι υπάρχει η ανάγκη νομοθετικής θέσπισης ενός σταθερού, ανταγωνιστικού και δίκαιου ωραρίου που να ωφελεί όλους.

Οι Σύνδεσμοι τεκμηρίωσαν τη θέση τους ότι ο ανταγωνισμός των καταστημάτων την Κυριακή είναι ευεργετικός κυρίως για τους καταναλωτές, καθώς οι επιλογές είναι περισσότερες και το εύρος τιμών μεγαλύτερο. Ακόμη, ανέφεραν τα παραδείγματα της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Μεγάλης Βρετανίας η οποία έχει θεσπίσει διευρυμένο, κυλιόμενο ωράριο που δίνει τη δυνατότητα ευελιξίας σε κάθε κλάδο του λιανεμπορίου.

Ο Γραμματέας του Παγκυπρίου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου, Μάριος Αντωνίου, σημείωσε πως «στόχος των συναντήσεών μας είναι να βοηθήσουμε τις πολιτικές δυνάμεις να καταλήξουν σε ευρύτερη συνεννόηση και ένα κοινό πλαίσιο εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς που υποστηρίζει την απασχόληση, τους καταναλωτές και δημιουργεί προϋποθέσεις επανεκκίνησης της οικονομίας».

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα