Παπαδόπουλος: Ανάγκη δημιουργίας Φορέα Διαχείρισης ΜΕΔ

Η δημιουργία Φορέα Διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι η μόνη επιλογή για να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της κυπριακής οικονομίας, δηλώνει ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις στο Παραλίμνι ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως «στην τελευταία έκθεσή του για την κυπριακή οικονομία, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

έχει διαπιστώσει για ακόμα μια φορά τα επικίνδυνα υψηλά επίπεδα ιδιωτικού δανεισμού και μη εξυπηρετούμενων δανείων. Και ενώ διαπιστώνουμε αυτές τις δυσάρεστες πρωτιές σε ό,τι αφορά τον υπερδανεισμό που επηρεάζει δυστυχώς την κυπριακή οικονομία, δεν ακούμε ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης Αναστασιάδη για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων».

Πρόσθεσε πως «είναι γι’αυτόν ακριβώς το λόγο που εμείς σε αντίθεση, έχουμε καταθέσει μια ολοκληρωμένη εισήγηση για τη διαχείριση των δανείων και των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με τη δημιουργία ενός Φορέα Διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων όπου με αυτό τον τρόπο θα στηρίξουμε το τραπεζικό σύστημα έτσι ώστε να περιοριστούν οι ανάγκες κεφαλαίων, στηρίζοντας δηλαδή με αυτό τον τρόπο το Συνεργατισμό, αλλά παράλληλα θα υποχρεώσουμε τις Τράπεζες να υπογράψουν δηλώσεις πολιτικής, νέες συμφωνίες με το Κράτος για το κούρεμα δανείων, την απαλλαγή εγγυητών, την προστασία της κύριας κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, «είναι η μόνη επιλογή που έχουμε μπροστά μας, για να αντιμετωπίσουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η κυπριακή οικονομία».

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στο Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης «Αγιος Χριστόφορος» στο Παραλίμνι, ο υποψήφιος Πρόεδρος είπε πως «είναι με ιδιαίτερη χαρά που επισκεπτόμαστε σήμερα αυτό το Κέντρο παροχής Αγάπης όπου για ακόμα μια φορά διαπιστώνουμε πως η ιδιωτική πρωτοβουλία, οι εθελοντές παρέχουν βασικές κοινωνικές υπηρεσίες καθώς απουσιάζει το Κράτος».

Πρόσθεσε πως «είναι γι’αυτόν ακριβώς το λόγο που έχουμε καταθέσει οι δυνάμεις της αλλαγής, μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη στήριξη των μη κυβερνητικών οργανώσεων που παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες. Θέλουμε να αυξηθούν τα σχετικά κονδύλια, σε πέντε χρόνια να διπλασιαστούν και να φτάσουν τα 50 εκατομμύρια που δίνονται σε τέτοιους Οργανισμούς, αλλά και να δημιουργηθεί ένα ειδικό ταμείο κοινωνικής στήριξης έτσι ώστε να χρηματοδοτούνται αποτελεσματικά οι δράσεις που είναι χρήσιμες για την κοινωνία και τις οποίες εμείς θέλουμε να ενθαρρύνουμε με τις δικές μας πολιτικές».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα