Πανιώνιος: «Βόμβα» με πιθανό υποβιβασμό

Οι υπέρογκες οφειλές της ΠΑΕ Πανιώνιος προς πρώην ποδοσφαιριστή της φέρνουν πιο κοντά από ποτέ το φάσμα του υποβιβασμού της ομάδας της Νέας Σμύρνης.

Ο ποδοσφαιριστής Δημήτρης Δρόσος άσκησε προσφυγή κατά της ΠΑΕ Πανιώνιος έτσι ώστε να διασφαλίσει τα χρήματα που του χρωστάνε οι «κυανέρυθροι». Το δικηγορικό γραφείο που είχε αναλάβει την υπόθεση προχώρησε το θέμα στα άκρα και η Πρωτοβάθμια Επιτροπή

Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ έχει αποφασίσει να επιβάλει την πιο αυστηρή ποινή για τους Νεοσμυρνιώτες, αν αυτοί δεν προχωρήσουν στην εξόφληση του ποδοσφαιριστή!

Το δικηγορικό γραφείο αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση:

«Το δικηγορικό γραφείο μας, κατόπιν εντολής του Δημητρίου Δρόσου του Στεργίου άσκησε Προσφυγή κατά της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ενώπιον της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Ο εντολέας μας υπήρξε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής της εν λόγω ΠΑΕ, δεσμευόμενος με νομίμως επικυρωθέν συμβόλαιο για το χρονικό διάστημα από 31.08.2011 μέχρι την 30.06.2014. Τα μέρη, πριν την εκπνοή του συμβατικού χρόνου, συμφώνησαν για τη συναινετική λύση του συμβολαίου και υπογράφηκε ιδιωτικό συμφωνητικό, στο περιεχόμενο του οποίου συμφωνούνταν το συνολικό ποσό της αποζημίωσης του ποδοσφαιριστή και ο τρόπος καταβολής της. Πλην όμως, η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ δεν τήρησε του όρους του ιδιωτικού συμφωνητικού με αποτέλεσμα την άσκηση της Προσφυγής στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο Ε.Π.Ο.

Επί της Προσφυγής λοιπόν, εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 373/2014 Απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, δυνάμει της οποίας η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ υποχρεώθηκε να καταβάλει στον ποδοσφαιριστή το συνολικό ποσό που περιγραφόταν στο ιδιωτικό συμφωνητικό συναινετικής λύσης του συμβολαίου, με τον νόμιμο τόκο, καθώς και τη δικαστική δαπάνη. Η εν λόγω απόφαση έχει καταστεί τελεσίδικη, λόγω της μη άσκησης έφεσης εκ μέρους της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ.

Παρόλα αυτά η εν λόγω ΠΑΕ αρνήθηκε να συμμορφωθεί με την ως άνω τελεσίδικη απόφαση της Επιτροπής. Ως εκ τούτου, προσφύγαμε για λογαριασμό του ποδοσφαιριστή ενώπιον του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, αιτούμενοι της επιβολής κυρώσεων - ποινών κατά της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ισχύοντα Κανονισμό Ιδιότητας και Μετεγγραφών της Ε.Π.Ο. Επί της εν λόγω αιτήσεως - προσφυγής εκδόθηκε η με αριθμό 149/11.09.2014 Απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο., στο διατακτικό της οποίας ορίζεται ρητά η επιβολή των εξής ποινών : α) της κατακύρωσης των μελλοντικών αγώνων υπέρ των αντιπάλων της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ και β) της αφαίρεσης τριών βαθμών.

Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ωστόσο αρνήθηκε εκ νέου να συμμορφωθεί με την απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου, με συνέπεια στις 19.12.2014 να κατατεθεί ενώπιον του ίδιου Δικαστηρίου αίτηση για την ενεργοποίηση των ποινών. Επί της σχετικής αιτήσεως εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 47/2015 Απόφαση του εν λόγω Διαιτητικού Δικαστηρίου, κατά το διατακτικό της οποίας η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ υποχρεώνεται στην πλήρη εξόφληση της απαίτησης του ποδοσφαιριστή, σε 15 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, ενώ σε περίπτωση μη τήρησης της υποχρέωσης αυτής θα ενεργοποιηθούν οι ποινές της αφαίρεσης 2 βαθμών και της κατακύρωσης των αγώνων υπέρ των αντιπάλων ομάδων του αντίστοιχου Πρωταθλήματος, όπου συμμετέχει η ως άνω ποδοσφαιρική ομάδα.

Σύμφωνα λοιπόν, με την τελευταία Απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, σε περίπτωση μη εξόφλησης έστω και ενός μέρους του οφειλόμενου ποσού , η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ πρόκειται να υποστεί αφαίρεση δύο βαθμών και δεν θα επιτρέπει η συμμετοχή της σε όποιο πρωτάθλημα συμμετέχει, όπως ακριβώς συνέβη στο φετινό πρωτάθλημα της Superleague με την ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ».

Keywords
Τυχαία Θέματα