Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, σταθερός συνεργάτης του TEDxLimassol

Ένας από τους πιο δημοφιλείς συνεδριακούς θεσμούς πραγματοποιείται στην Λεμεσό, στις 19 Νοεμβρίου, με θέμα New World Order(s), και με σταθερό συνεργάτη το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το TEDxLimassol αφού λειτουργεί ως θεματοφύλακας της γνώσης και μοιράζεται τις ίδιες αξίες με το θεσμό του TED. Ήδη εδώ και δυο χρόνια το Πανεπιστήμιο διοργανώνει το TEDxUniversityofNicosia,

τοποθετώντας την πρωτεύουσα στο επίκεντρο της διάδοσης νέων ιδεών. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι Ακαδημαϊκός Συνεργάτης του TEDxLimassol, με στόχο την προαγωγή της δημιουργικής και πρωτοποριακής σκέψης.

Σήμερα, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να καλλιεργούνται δεξιότητες όπως η δημιουργικότητα και η καινοτομία, πτυχές - χαρίσματα μιας ουσιαστικής παιδείας, που συχνά μένουν στο περιθώριο. Στηρίζοντας θεσμούς όπως το TEDxLimassol, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει στόχο και προτεραιότητα να αναδείξει τις πτυχές αυτές, να τις ενισχύσει και να τις φέρει δυναμικά στο προσκήνιο.

Το φετινό TEDxLimassol, powered by Τράπεζα Κύπρου, και με θεματική τη «Νέα Τάξη Πραγμάτων», αποκαλύπτει, ανάμεσα σε άλλα, τις εξελίξεις της ψηφιακής ζωής, η οποία γίνεται απειλή αλλά και ευκαιρία. Γενικότερα, αναδεικνύεται μια συνεχή κατάσταση απρόβλεπτης αλλαγής, καθώς και η ανάγκη να διαχειριστούμε νέες τάξεις πραγμάτων, νέες πραγματικότητες, νέες αντιλήψεις για τη σύγχρονη ζωή.

Το TEDxLimassol εντάσσει την Λεμεσό στον μακρύ κατάλογο των χιλιάδων πόλεων που φιλοξενούν ένα TED event και φιλοδοξεί να αποτελέσει το συνέδριο - ορόσημο της πόλης για το 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα