Πάφος: Κατάσχεση αδασμοαφορολόγητων καπνικών προϊόντων

Ποσότητα αδασμοαφορολόγητων τσιγάρων και καπνού εντοπίστηκε σήμερα μετά από συντονισμένη επιχείρηση που διενεργήθηκε σε συνεργασία με την Αστυνομία σε περίπτερο στην Επαρχία Πάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του Τμήματος Τελωνείων, συνολικά ανεβρέθηκαν 2.720 τεμάχια τσιγάρα μάρκας DUBAO, PRESIDENT, VV1, COOPER, MM και LM και 1.000 γραμμάρια καπνού για στριφτό τσιγάρο μάρκας OLD HOLBORN και GOLDEN VIRGINIA,

τα οποία δεν φέρουν τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα, ένδειξη ότι αυτά είναι αφορολόγητα.

Αναφέρεται επίσης ότι η βουλγάρικης καταγωγής ιδιοκτήτρια του περιπτέρου συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα και τα καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν. Ο συνολικός εισαγωγικός δασμός και οι φόροι που αναλογούν στα τσιγάρα και τον καπνό ανέρχονται σε €685.

Στη συνέχεια, μετά από γραπτή συγκατάθεση της ιδιοκτήτριας του περιπτέρου, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία της, όπου εντοπίστηκε μικρή ποσότητα ουσίας, η οποία εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι είναι φυτική κάνναβη και στη σκηνή κλήθηκε η ΥΚΑΝ. Περαιτέρω ανευρέθηκαν τεκμήρια που αποδείκνυαν ότι η συλληφθείσα είχε ήδη προβεί στην πώληση 680 τεμαχίων τσιγάρων.

Το Τμήμα Τελωνείων αποδέχθηκε αίτημα για τον εξώδικο συμβιβασμό των διαπραχθέντων τελωνειακών αδικημάτων με την καταβολή συμβιβαστικού ποσού ύψους €1.500 και επιπλέον για την εμπορία των καπνικών προϊόντων που προηγουμένως πώλησε, καταβλήθηκε συνολικό ποσό ύψους €131, το οποίο αποτελείται από εισαγωγικό δασμό, φόρο κατανάλωσης, ΦΠΑ και χρηματική επιβάρυνση.

Τα κατασχεθέντα καπνικά προϊόντα θα καταστραφούν από το Τμήμα Τελωνείων, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα