Παμπίνα Κοντέα - Η νέα Βίκυ Μοσχολιού

Ο Μιχάλης Βιολάρης, ο Δώρος Γεωργιάδης, η Άννα Βίσση, ο Σταύρος Σιδεράς, ο Μάριος Τόκας, η Κωνσταντίνα, η Αλέξια, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Ευριδίκη, ο Γιώργος Θεοφάνους κι ο Μιχάλης Χατζηγιάννης αναμφισβήτητα ανήκουν όλοι στην ελίτ ομάδα των Κυπρίων καλλιτεχνών, η φήμη των οποίων ξεπέρασε τα στενά όρια της μικρής μας πατρίδας.

Με όπλο το μεγάλο τους ταλέντο, οι προαναφερόμενοι καλλιτέχνες κατάφεραν να χαρίσουν στο νησί μας την φήμη πως η Κύπρος

είναι ένα ανεξάντλητο “φυτώριο” το οποίο “γεννά” σπουδαία ταλέντα! Την ελίτ αυτή ομάδα των Κύπριων “σούπερσταρ” έρχεται τώρα να συμπληρώσει και η ΠΑΜΠΙΝΑ ΚΟΝΤΕΑ.

Η νεαρή Κύπρια τραγουδίστρια, η οποία εδώ και τρεις μήνες βρίσκεται στην Αθήνα με σκοπό να προωθήσει το καινούργιο της άλμπουμ που μόλις κυκλοφόρησε από την δισκογραφική εταιρία EMI-Universal, στους τρεις αυτούς μήνες που βρίσκεται στην Αθήνα κατάφερε κυριολεκτικά να μαγέψει το Αθηναϊκό κοινό με το ήθος και την ζεστή της φωνή. Πολλοί δε είναι αυτοί που χαρακτήρισαν την Παμπίνα Κοντέα σαν μια νέα Βίκυ Μοσχολιού!

Η νεαρή τραγουδίστρια, έχοντας δίπλα της τον Σταύρο Σιδερά, στιχουργό και συνθέτη των δέκα τραγουδιών που περιλαμβάνονται στο νέο της άλμπουμ, και στο πιάνο τον γνωστό Ελλαδίτη μαέστρο και ενορχηστρωτή Γιώργο Παγιάτη, αφού ολοκλήρωσε μια σειρά εμφανίσεων στην μουσική σκηνή “Της Νύχτας το Μισό” - πρώην “Taboo” - στην συνέχεια έδωσε μια πολύ επιτυχημένη συναυλία στον δήμο Ταύρος Μοσχάτο, όπου και καταχειροκροτήθηκε. Επιπλέον τραγούδησε τραγούδια από το νέο της άλμπουμ στο πρόγραμμα που ακολούθησε την παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Σιδερά “Οι ποιητές δεν πεθαίνουν ποτέ”, συνοδευόμενη στο πιάνο από τον Γιώργο Χατζηνάσιο. Την βραδιά έκλεισαν η Κωνσταντίνα, η Παμπίνα Κοντέα ο Σταύρος Σιδεράς και Γιώργος Παγιάτης, οι οποίοι συγκίνησαν το κοινό τραγουδώντας το “Χρυσοπράσινο Φύλλο”.

H Παμπίνα Κοντέα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λάρνακα της Κύπρου. Η ενασχόληση της με την μουσική οφείλεται στον πατέρα της που την μύησε στην μουσική και πιο συγκεκριμένα στο τραγούδι ως τραγουδιστής κι ο ίδιος. Πήρε μαθήματα κλασσικής κιθάρας, σολφέζ, θεωρία μουσικής, καθώς επίσης και μαθήματα βυζαντινής μουσικής. Έχει συνεργαστεί με πολυ αξιολογους τραγουδιστές και συνθέτες όπως: οι Γιωργος Χατζηνάσιος, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Γιωργος Κριμιζακης Μαίρη Λίντα, Κωστας Μακεδόνας, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Σταυρος Σιδερας κ.α.

Η νέα της δισκογραφική της δουλειά που φερει τον τιτλο "Δον Κιχωτη του Θερβάντες" μολις κυκλοφορησε από την Minos-EMI/Universal, σε στίχους, μουσική, παραγωγη του Σταύρου Σιδερά και ενορχηστρώσεις του Γιώργου Παγιάτη.

Keywords
Αναζητήσεις
παμπινα κοντεα
Τυχαία Θέματα