Ό,τι πρέπει να ξέρετε για Συντάξεις / Επιδόματα / Βοηθήματα

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε μια προσπάθεια περαιτέρω εξυπηρέτησης των πολιτών, εκδίδουν σε εβδομαδιαία βάση ανακοίνωση ως προς την ημερομηνία εξέτασης των αιτήσεων που παραλήφθηκαν και αφορούν σε Συντάξεις / Επιδόματα / Βοηθήματα.

1. Επίδομα ανεργίας: Εξετάζονται οι αιτήσεις όσων μισθωτών τερματίστηκε η απασχόληση τους και η περίοδος ανεργίας τους άρχισε στις 15/09/2017.
·

Εξετάζονται οι περιπτώσεις όσων ήδη λαμβάνουν επίδομα ανεργίας το οποίο αφορά την περίοδο ανεργίας Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2017.

2. Πληρωμή λόγω πλεονασμού:Εξετάζονται οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί Δεκέμβριο του 2016. Σημειώνεται ότι υπάρχει αριθμός αιτήσεων που έχουν υποβληθεί πριν την πιο πάνω ημερομηνία, για τις οποίες όμως δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η εξέταση, διότι οι εργοδότες δεν έχουν αποστείλει ακόμη τα στοιχεία που τους έχουν ζητηθεί.

3. Επίδομα Ασθενείας: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις μέχρι 03/08/2017.

4. Σύνταξη αναπηρίας: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Απριλίου – Μαΐου 2017, νοουμένου ότι έχουν σταλεί σε Ιατρικό Συμβούλιο.

5. Σύνταξη ανικανότητας: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Μαρτίου – Απριλίου 2017, νοουμένου ότι έχουν σταλεί σε Ιατρικό Συμβούλιο.

6. Επίδομα σωματικής βλάβης: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Μαΐου 2017.

7. Δευτεροβάθμιο ιατρικό συμβούλιο: Εξετάζονται οι ιεραρχικές προσφυγές Ιουλίου 2017.

8. Θεσμοθετημένη σύνταξη: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις, των οποίων οι αιτητές αποκτούν δικαίωμα Ιούλιο του 2017.

9. Κοινωνική σύνταξη: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις, των οποίων οι αιτητές αποκτούν δικαίωμα Αύγουστο του 2017.

10. Σύνταξη χηρείας:

· Για τις περιπτώσεις όπου ο/η αποβιώσας/σα σύζυγος δεν λάμβανε σύνταξη γήρατος εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Αυγούστου – Σεπτεμβρίου 2017.
· Για τις περιπτώσεις όπου ο/η αποβιώσας/σα σύζυγος λάμβανε σύνταξη γήρατος εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Ιουλίου – Αυγούστου 2017.

11. Βοήθημα κηδείας

· Για τις περιπτώσεις, όπου ο/η αποβιώσας/σα λάμβανε σύνταξη χηρείας, εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Αυγούστου 2017.
· Για τις περιπτώσεις όπου ο/η αποβιώσας/σα λάμβανε σύνταξη γήρατος, δεν είχε σύζυγο και το αίτημα για βοήθημα κηδείας προέρχεται από άλλο πρόσωπο που ανέλαβε τα έξοδα της κηδείας, εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Αυγούστου 2017.
· Για τις περιπτώσεις όπου ο αποβιώσας / η αποβιώσασα λάμβανε κοινωνική σύνταξη εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Σεπτεμβρίου 2017.
· Για άλλες περιπτώσεις (πχ. ο/η αποβιώσας/σα ήταν/δεν ήταν συνταξιούχος και είχε σύζυγο, ο/η αποβιώσας/σα δεν ήταν συνταξιούχος και δεν είχε σύζυγο, ο/η αποβιώσας/σα ήταν νεαρό άτομο, άγαμος/η, και η αίτηση προέρχεται από τον γονέα ή από τα αδέλφια του/της, ο/η αποβιώσας/σα ήταν αγνοούμενος/η) εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Αυγούστου – Σεπτεμβρίου 2017.

12. Επίδομα ορφάνιας: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Αυγούστου – Σεπτεμβρίου 2017.

13. Βοήθημα τοκετού: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις μέχρι 20/10/2017.

14. Επίδομα μητρότητας:
· Για πρώτη πληρωμή εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις μέχρι 1/08/2017
· Για συνεχόμενες πληρωμές εξετάζονται αιτήσεις για τις οποίες έχουν προσκομιστεί τα αναγκαία στοιχεία (πχ. δήλωση τοκετού) που παραλήφθηκαν μέχρι τις 01/09/2017.

15. Αιτήσεις θεσμοθετημένης σύνταξης, χηρείας και ανικανότητας οι οποίες πληρώνονται με βάση τις διμερείς συμβάσεις και τον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης 883/04:
· Θεσμοθετημένη Σύνταξη: Εξετάζονται οι αιτήσεις για τις οποίες έχουν παραληφθεί απαντήσεις αναφορικά με στοιχεία, πιστοποιητικά και ασφαλιστικούς λογαριασμούς από άλλους φορείς, για αιτητές με ημερομηνία γεννήσεως το 1953.
· Σύνταξη Ανικανότητας: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Οκτωβρίου 2017.
· Σύνταξη Χηρείας: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις μέχρι και τον Αύγουστο - Σεπτέμβριο του 2016 για τις οποίες έχουν παραληφθεί απαντήσεις αναφορικά με στοιχεία, πιστοποιητικά και ασφαλιστικούς λογαριασμούς από άλλους φορείς.
· Επίδομα Ορφανίας: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις μέχρι και τον Ιούνιο του 2016 για τις οποίες έχουν παραληφθεί απαντήσεις αναφορικά με στοιχεία, πιστοποιητικά και ασφαλιστικούς λογαριασμούς από άλλους φορείς.

16. Ποινικές Υποθέσεις: Τον Αύγουστο του 2017 (τελευταία στοιχεία) εκκρεμούσαν 3476 ποινικές υποθέσεις εκ των οποίων οι 2448 αφορούν εργοδότες και οι 1028 αφορούν αυτοτελώς εργαζόμενους.

Keywords
Τυχαία Θέματα