Ώθηση στη χρήση λεωφορείων από τους εθνοφρουρούς

Την ανάγκη όπως δοθεί ώθηση και ενθαρρυνθεί η όσο το δυνατό μεγαλύτερη χρήση του Συστήματος Δωρεάν Διακίνησης με Λεωφορεία από και προς τα στρατόπεδα, σε όλη την Κύπρο, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαίδης.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Υπουργείο Άμυνας σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου «Με Όραμα το Μηδέν-Καμία

Απώλεια στην Άσφαλτο», στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα, αφού καλωσόρισε στην μεγάλη οικογένεια της Ε.Φ. όλους τους νέους εθνοφρουρούς που μόλις έχουν καταταγεί, με την 16 Α ΕΣΣΟ υπογράμμισε πως η καλλιέργεια οδικής συνείδησης θα πρέπει να αρχίζει από την πρώτη στιγμή που εντάσσονται στο στρατό, από τις πρώτες κιόλας μέρες στο ΚΕΝ.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια της εκστρατείας που καταβάλλει το Υπουργείο Άμυνας για την Οδική Ασφάλεια και την μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων όσο αφορά τους εθνοφρουρούς.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε σε μια σειρά από προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, τα οποία, όπως είπε, περιλαμβάνουν:

Το πρόγραμμα σεμιναρίων Οδικής Ασφάλειας από την εταιρεία APAROADSAFETYCONSULTANTS, σε συνεργασία με την ΑΤΗΚ.Το πρόγραμμα ``MODULE CLOSE TO`` σε συνεργασία με το Ίδρυμα για την Οδική Ασφάλεια ``Γιώργος Μαυρίκιος`` .Το πρόγραμμα ``Κατανάλωση Αλκοόλ πριν την Οδήγηση`` από τον οργανισμό ``Ποτό με Μέτρο`` και σε συνεργασία με τον οργανισμό ``REACTION``Το πρόγραμμα ``ΦΑΕΘΩΝ – ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ`` το οποίο περιλαμβάνει ερωτηματολόγια, αξιολογήσεις, εξομοιώσεις οδικών συγκρούσεων και προβολές εκπαιδευτικών ταινιών.

Περαιτέρω υπογράμμισε την ανάληψη της νέας πρωτοβουλίας του Υπουργείου Άμυνας προκειμένου να δοθεί ώθηση και να ενθαρρυνθεί η όσο το δυνατό μεγαλύτερη χρήση του Συστήματος Δωρεάν Διακίνησης με Λεωφορεία από και προς τα στρατόπεδα, σε όλη την Κύπρο.

Γι’ αυτό το λόγο, εξήγησε, έχει ήδη υλοποιηθεί το μέτρο που είχε εξαγγελθεί πριν από δύο μήνες, για επέκταση των προσφερόμενων δρομολογίων, έτσι ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες που έχουν δηλωθεί. Ο ελάχιστος αριθμός των 8 στρατιωτών που υπήρχε, προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία ένα δρομολόγιο, έχει καταργηθεί. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και ένας εθνοφρουρός να αιτηθεί την προσθήκη ενός νέου δρομολογίου, αυτό θα ικανοποιηθεί.

Μέσα σ αυτό το πλαίσιο όπως ανέφερε ο υπουργός έχουν προστεθεί πρόσφατα κατόπιν αιτήματος αριθμός νέων δρομολογίων που καλύπτουν διαδρομές σε όλη την Κύπρο, από την Πάφο μέχρι το Τρόοδος και το Παραλίμνι. Παράλληλα, έχει ήδη γίνει προσαρμογή έτσι ώστε η ώρα παρουσίασης να είναι η ώρα που πρέπει κανείς να βρίσκεται στο χώρο αναχώρησης αντί στη μονάδα του. Με βάση τα νέα ωράρια, συνεπώς, οι εθνοφρουροί θα πρέπει να βρίσκονται στις 7:00 π.μ (ώρα προσέλευσης και των μόνιμων στελεχών) στις μονάδες τους αν βρίσκονται εντός πόλεων, διαφορετικά στις 7 η ώρα στους χώρους αναχώρησης των λεωφορείων.

Σημειώνεται τα κύρια σημεία στις πόλεις είναι:

Λευκωσία –Στάδιο ΓΣΠΛεμεσός-Τσίρειο ΣτάδιοΛάρνακα- Στάδιο ΓΣΖΠαραλίμνι- Πλατεία Αγίου ΓεωργίουΠάφος-Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων

Στην συνέχεια ο Υπουργός ανακοίνωσε την έναρξη από 1η Φεβρουαρίου, ενός νέου σχεδίου κινήτρων, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή χρήση από τους εθνοφρουρούς των δρομολογημένων λεωφορείων.

Με βάση το σχέδιο αυτό, όπως εξήγησε, όσοι χρησιμοποιούν συστηματικά τα λεωφορεία θα συμμετέχουν σε κλήρωση για να κερδίσουν διάφορα δώρα και βραβεία, όπως σημαντικός αριθμός tablets, κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας, και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η πρώτη κλήρωση θα γίνει πριν από το Πάσχα. Ο υπουργός απεύθυνε θερμές ευχαριστίες στις εταιρείες CNP Aσφαλιστική και Logicom που ανταποκρίθηκαν στο δημόσιο κάλεσμα για συνδρομή σ ‘αυτή την προσπάθεια, όπως είπε, ενώ εξέφρασε παράλληλα την βεβαιότητα ότι και άλλες εταιρείες θα ακολουθήσουν.

Στην συνέχεια ανακοινώνοντας ένα επιπρόσθετο κίνητρο για φέτος, δήλωσε πως αυτοί που θα συγκεντρώσουν τα περισσότερα μόρια, ως αποτέλεσμα χρήσης λεωφορείων, θα πάρουν μια επιπρόσθετη άδεια κάποιων ημερών προ της απολύσεως τους.

Κατά την εκδήλωση χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης και ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

Ακολούθησε παρουσίαση από τον Υπεύθυνο Οδικής Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Κυριάκο Παντελή ενώ στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του εξοπλισμού της τροχαίας και ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΑΛΓ Λάρνακας και μελών του ΚΕΝ Λάρνακας.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα