Ορφάνεψε θέατρο και δημοσιογραφία-Έφυγε ο Δ.Παπαδημήτρης

Πέθανε τα ξημερώματα, σε ηλικία 81 ετών, ο δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας, Δημήτρης Παπαδημήτρης, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με σοβαρά προβλήματα υγείας. Λεπτομέρειες για την κηδεία θα ανακοινωθούν αργότερα.

Ο Δημήτρης Παπαδημήτρης γεννήθηκε στη Λύση το 1936.

Αρχικά συνεργάστηκε με το περιοδικό "Τάϊμς οφ Σάυπρους" ενώ στη συνέχεια εργάστηκε ως συντάκτης και αρχισυντάκτης στις εφημερίδες "Μάχη", "Εθνική" και "Αλήθεια".

Συνεργάστηκε

επίσης με το ΡΙΚ και την εφημερίδα «Σατίρική»

Ταυτόχρονα ασχολήθηκε με τη συγγραφή θεατρικών επιθεωρησιακών έργων και ίδρυσε δικό του θίασο με τον οποίο ανέβασε περισσότερα από 200 έργα, ως επί το πλείστον δικά του. Παρά τις ποικίλες δυσκολίες ο θίασος κατόρθωσε να επιβιώσει, με διάφορα σχήματα κατά καιρού και περιοδείες σε ολόκληρη την Κύπρο και κατά διαστήματα συνεργαζόμενος και με άλλες θεατρικές ομάδες όπως ο θίασος Κακουράτου.

Εκτός από πληθώρα επιθεωρήσεων ,βασισμένων στην επικαιρότητα και χαρακτηριζομένων από το πηγαίο χιούμορ και σάτιρα , ο Παπαδημήτρης έγραψε και άλλα έργα βασικά κωμωδίες που ανεβάστηκαν κατά καιρούς. Χιουμοριστικές στήλες κράτησε επίσης για χρόνια στις εφημερίδες «Μάχη» και «Φιλελεύθερος».

Ο Δημήτρης Παπαδημήτρης υπήρξε μέλος και Πρόεδρος της Εταιρείας θεατρικών συγγραφέων η οποία και τον τίμησε για το έργο του .

Τα τελευταία χρόνια ήταν τακτικός συνεργάτης της εφημερίδας "Φιλελεύθερος".

Λεπτομέρειες για την κηδεία του θα ανακοινωθούν αργότερα.

Πληροφορίες από ΡΙΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα