Ομόνοια: Η δική της πλευρά του νομίσματος

Η Ομόνοια προσγειώθηκε ανώμαλα στο παιχνίδι με την Αλκή. Οι πράσινοι μετά την επιβλητική νίκη σε βάρος της ΑΕΚ με 5-2 εξήλθαν ισόπαλοι 2-2 με την Αλκή και απώλεσαν δυο πολύ σημαντικούς βαθμούς.

Η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου έχασε τεράστια ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τις απώλειες του ΑΠΟΕΛ, του Απόλλωνα, της ΑΕΛ και της ΑΕΚ! Κάτι τέτοιο ενδεχομένως να μην επαναληφθεί.

Όλο το οικοδόμημα

της Ομόνοιας «βράζει» από την λανθασμένη απόφαση του βοηθού διαιτητή στη φάση του 61ου λεπτού. Ο κ. Ξενοφώντος σήκωσε το σημαιάκι του και κακώς ακύρωσε το τέρμα του Νταρμπισάιαρ. Δεν θα επεκταθούμε στη φάση αυτή, αφού τα είπαμε και τα επαναλάβαμε.

Θα μιλήσουμε για ποδόσφαιρο. Η Ομόνοια έχασε το παιχνίδι λόγω της κάκιστης αμυντικής συμπεριφοράς της που δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση τις ομάδες του Πάμπου Χριστοδούλου. Η ομάδα της Λευκωσίας στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της περιόδου δέχτηκε 7 τέρματα (!) και είναι ήλιου φαεινότερο ότι ταλαιπωρείται αφάνταστα από τη συγκεκριμένη γραμμή. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν γίνεται να παίζεις για να βάλεις περισσότερα τέρματα από τον αντίπαλο. Δηλαδή όσα δεχτείς, φτάνει να κερδίσεις. Ο Πάμπος Χριστοδούλου το γνωρίζει καλύτερα από όλους και χάρις την γρανιτένια άμυνα της ΑΕΛ πανηγύρισε το πρωτάθλημα της περιόδου 2011/12.

Οι πράσινοι έχουν φοβερή ποιότητα. Διαθέτουν εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές από τη μέση και μπροστά, όμως, το πρόβλημα είναι στα μετόπισθεν. Αν και φαίνεται να υπάρχουν καλοί αμυντικοί, το πρόβλημα δεν διορθώνεται και είναι κάτι που θα πρέπει να προσέξει ο κ. Χριστοδούλου.

Μπορεί στα παιχνίδια με τον Εθνικό και την ΑΕΚ να μην στοίχησαν τα αμυντικά λάθη και τα τέρματα που δέχθηκε η Ομόνοια, ωστόσο δεν έγινε το ίδιο με την Πάφο και την Αλκή. Τα τέσσερα τέρματα στα τελευταία δυο θεωρητικά εύκολα παιχνίδια στέρησαν πέντε σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα της Λευκωσίας και άπαντες ευελπιστούν να μην επηρεάσουν τον απολογισμό του Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα