ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΕΚ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΝΙΚΗ

Ομόνοια και ΑΕΚ δεν έχουν περιθώρια απώλειας

ΟΜΟΝΟΙΑ VS AEK
ΓΣΠ: 17:00

Πρώτος γύρος: 2-1 (ΓΣΠ)

Δεύτερος γύρος: 2-4 (ΑΕΚ Αρένα)

Πλέι-οφ: 1-1 (ΑΕΚ Αρένα)

Πέρσι (ΓΣΠ): 3-1, 0-1

Κομβικό για τη συνέχεια

ΟΜΟΝΟΙΑ

Για το «τριφύλλι» είναι αγώνας μίας επιλογής. Ζητούμενο αυτήν τη στιγμή είναι να ξαναπεράσει στην 4η θέση (ώστε να έχει πιθανότητες για Ευρώπη, αν βολέψει η κατάληξη στο κύπελλο). Για να το πράξουν στην Ομόνοια θα πρέπει να κάνουν πρώτα το δικό τους κομμάτι και ν'

αναμένουν απώλειες της ΑΕΛ. Κάθε δε «πράσινη» απώλεια θα είναι ένα επιπλέον μείον.

Νίκη και μόνο νίκη, η οποία, εφόσον έρθει, μπορεί να δημιουργήσει και μία δυναμική για πιο πάνω. Αυτή είναι η θεωρητική πλευρά του σημερινού αγώνα. Η πρακτική (πλευρά) μετρά πάνω από όλα. Η Ομόνοια έχει απέναντί της μία πιο ολοκληρωμένη και ποιοτική ομάδα. Θα πρέπει λοιπόν και να αντισταθμίσει αυτήν τη διαφορά, αλλά και να την ανατρέψει με την απόδοσή της.

Εμφανίσεις όπως εκείνην του πρώτου ημιχρόνου στο προηγούμενο παιχνίδι, αλλά και σ' αυτά της 2ης και 3ης αγωνιστικής των πλέι-οφ, είναι απαγορευτικές. Στην εξίσωση του σημερινού αγώνα, οι «πράσινοι» οφείλουν να βάλουν ένταση, τρεξίματα, πρωτοβουλία. Να αποφύγουν τα σοβαρά λάθη, να έχουν καθαρό μυαλό, να βγουν πρώτοι στην μπάλα. Κοινώς, ν' αποκτήσουν το πάνω χέρι.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό η Ομόνοια να κρατήσει επιτέλους σε ένα ντέρμπι (πέραν από τα δύο εντός με την Ανόρθωση) ανέπαφη την εστία της. Από την ώρα που εύκολα ή δύσκολα βρίσκει δίοδο για να σκοράρει, το μηδέν παθητικό είναι προϋπόθεση νίκης. Μιλώντας όμως και περί σκοραρίσματος, πρέπει να ενεργοποιηθούν και άλλοι παίκτες, πέραν των Χριστοφή και Ντάρμπισαϊαρ. Συνεπώς οι ποδοσφαιριστές πρέπει να δώσουν το 101% των δυνατοτήτων τους.

Θα το επαναλάβουμε, γιατί το επαναλαμβάνει και η επίσημη Ομόνοια, σχεδόν καθημερινά. Αποφάσεις για το ρόστερ της νέας περιόδου δεν έχουν ληφθεί, οπότε όλοι έχουν ευκαιρίες να αποδείξουν πράγματα. Πρέπει να ευχαριστήσουν και τον κόσμο, όσους έχουν διάθεση να πάνε στο ΓΣΠ, αλλά και τις χιλιάδες που θα καθίσουν στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα... αναμένοντας.

Οι Φρέντεργκ και Ιωακείμ έχουν και σήμερα να διαχειριστούν κάποια ζητήματα. Υπάρχουν και γενικά ερωτηματικά για την 11άδα. Κατ' αρχάς, είναι τα προβλήματα των δύο στόπερ Βύντρα και Άρνασον, εξέλιξη που θα φέρει πιθανότατα τους Κατελάρη και Φλορέσκου να ξεκινούν μπροστά από τον Παναγή. Από την άλλη είναι η τριάδα της μεσαίας γραμμής και το κατά πόσον θα επανέλθει στην 11άδα ο Κλέιτον.

Την ίδια ώρα, μπαίνει πάντα και η επιλογή στο αριστερό άκρο - Κύπρου, Ρουσιάς ή Αζίζ. Υπάρχει φυσικά και μία άλλη επιλογή, η προώθηση του Δημητρίου και η μεταφορά του Χριστοφή. Αυτό συνεπάγεται να ξεκινήσει βασικός ο Κωνσταντινίδης. Πάντως, το πιο πιθανό σενάριο είναι 11άδα με Παναγή, Δημητρίου, Σοϊλέδη, Κατελάρη, Φλορέσκου στην άμυνα. Στο κέντρο πίσω από τον Κλέιτον οι Μαργκάσα, Τουρέ. Στα άκρα της επίθεσης οι Χριστοφή, Κύπρου και φυσικά στην κορυφή ο Ντάρμπισαϊαρ.

ΟΜΟΝΟΙΑ
1. ΠΑΝΑΓΗ
2. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
3. ΣΟΪΛΕΔΗΣ
4. ΚΑΤΕΛΑΡΗΣ
5. ΦΛΟΡΕΣΚΟΥ
6. ΜΑΡΓΚΑΣΑ
7. ΧΡΙΣΤΟΦΗ
8. ΤΟΥΡΕ
9. ΝΤΑΡΜΠΙΣΑΪΑΡ
10. ΚΛΕΪΤΟΝ
11. ΚΥΠΡΟΥ

ΑΕΚ
«Διπλό» ίσον Ευρώπη

Αποφασισμένοι για να πετύχουν δεύτερη κατά σειρά νίκη στα πλέι-οφ και να σταθεροποιηθούν στον στόχο τους είναι οι «κιτρινοπράσινοι». Για να τα καταφέρουν πρέπει να παραμείνουν συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του σημερινού αγώνα με την Ομόνοια (17:00) στο ΓΣΠ. Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ τόνισε, στις προχθεσινές του δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, ότι οι παίκτες του ήταν συγκεντρωμένοι στις προπονήσεις και άπαντες ανυπομονούν για το σημερινό ντέρμπι.

Όλα αυτά αποδεικνύουν πως υπάρχει η πίστη απ’ όλους στο «κιτρινοπράσινο» στρατόπεδο ότι η ομάδα τους μπορεί να φύγει σήμερα από την πρωτεύουσα με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Άνετα μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε παιχνίδι-κλειδί. Κλειδί για να κλειδώσει το εισιτήριο για την Ευρώπη καθώς, αν κερδίσει, μόνο με αυτοκτονία θα το χάσει. Με το ίδιο «κλειδί», οι «κιτρινοπράσινοι» μπορούν να ανοίξουν την πόρτα της σταθερότητας.

Μόνο αν σταθεροποιήσουν τις αποδόσεις τους και έχουν ουσία θα καταφέρουν να μείνουν στα υψηλά της βαθμολογίας και στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος μέχρι τέλους. Γι’ αυτό το σημερινό παιχνίδι είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ. Μόνο έτσι θα το πιστέψει ξανά και ο κόσμος, ο οποίος μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη μετέπειτα πορεία της ομάδας.

Από τις ομάδες που πρωταγωνιστούν στο κυπριακό πρωτάθλημα και κατακτούν τίτλους, η ΑΕΚ έχει τον λιγότερο κόσμο. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να συσπειρωθούν και όλοι, ενωμένοι, να στηρίξουν την προσπάθεια της ομάδας τους σε αυτό το δύσκολο έργο. Αυτό τόνισε και ο Χόρχε Λαρένα στις τελευταίες του δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

Η εμπειρία σε τέτοια καθοριστικά παιχνίδια δεν λείπει από τους παίκτες του Ιμανόλ Ιδιάκεθ, οι οποίοι πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό σε αυτά τα πέντε τελευταία παιχνίδια της δεύτερη φάσης του πρωταθλήματος. Με μια αλάνθαστη πορεία, η ΑΕΚ μπορεί στο τέλος να πετύχει το θαύμα. Οι «κιτρινοπράσινοι» έχουν σήμερα μπροστά τους ακόμη μια ευκαιρία για να μείνουν ζωντανοί στο όνειρο. Αν την αρπάξουν, τότε δεν θα έχουν στη συνέχεια το άγχος της Ευρώπης και έτσι χωρίς άγχος θα μπορούν να είναι ακόμη πιο διεκδικητικοί.

Θεωρείται δεδομένο ότι ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ θα προχωρήσει σήμερα σε κάποιες αλλαγές στο αρχικό του σχήμα σε σχέση με αυτό που επέλεξε στο προηγούμενο ντέρμπι με την Ανόρθωση. Απουσιάζουν οι τιμωρημένοι Τρισκόφσκι και Χέφελ. Ο Μπόλιεβιτς, αν και είναι στην αποστολή, δεν αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού, έτσι στη μεσαία γραμμή θα επιστρέψουν οι Λαρένα και Λαμπάν μαζί με τον Τομάς. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν αναμένεται να έχουμε αλλαγές.

ΑΕΚ
1. ΓιωργαλλΙδης
2. ΟρτΙθ
3. Χαραλάμπους
4. Μοϊσοφ
5. Καταλα
6. Λαμπαν
7. Ακοραν
8. Λαρένα
9. Φλοριάν
10. Τομάς
11. Τέτε

Keywords
Τυχαία Θέματα