Ομολόγησε φόνο και πέθανε από ανακοπή στις Κεντρικές Φυλακές

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας παραπέμφθηκε σήμερα για εκδίκαση η υπόθεση του φόνου του του Daniel Nikolov, 51 ετών από τη Βουλγαρία, που διαπράχθηκε στις 11 Νοεμβρίου του 2017, για την οποία ο Sergey Κiriyanov, 49 χρόνων από τη Ρωσία, θεωρείται ύποπτος για την κατηγορία της συνέργειας μετά τη διάπραξη κακουργήματος.

Σήμερα ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, με δύο υπόπτους, τους Sergey Κiriyanov και Andrei Ovsiannokov, 57 χρόνων,

επίσης, από τη Ρωσία.

Ωστόσο, στις 16 Δεκεμβρίου, ο Andrei Ovsiannokov, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία, πέθανε, ενώ κρατείτο ως υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές. Ο θάνατός του αποδόθηκε, εκ πρώτης όψεως, σε καρδιακή ανακοπή.

Σήμερα, ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Θανάσης Παπανικολάου ανέφερε ενώπιον του Κακουργιοδικείου ότι μετά τη θλιβερή εξέλιξη του θανάτου του Ovsiannokov, υπάρχει συγκατάθεση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ώστε η υπόθεση να εκδικαστεί συνοπτικά στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Ο Πρόεδρος του Σώματος έδωσε οδηγίες ώστε ο πρωτοκολλητής να ενεργήσει σύμφωνα με τις οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι η σορός του Νικόλοφ εντοπίστηκε στις 17 Νοεμβρίου στο υποστατικό όπου διέμενε, κοντά στο λιμάνι της Λάρνακας, ύστερα από τηλεφώνημα στην Αστυνομία για έντονη δυσοσμία στην κατοικία του. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στη σκηνή εντόπισαν τον 51χρονο να βρίσκεται νεκρός, με καρφωμένο στο στήθος ένα μαχαίρι, ενώ έφερε τραύματα στον θώρακα και στην πλάτη από αιχμηρό αντικείμενο.

Η Αστυνομία συνέλαβε τον 49χρονο, ενώ λίγες μέρες μετά προέκυψε μαρτυρία εναντίον του Andrei Ovsiannokov, 57 χρόνων από τη Ρωσία, ο οποίος, σε θεληματική του κατάθεση, παραδέχθηκε ενοχή για εμπλοκή του στον φόνο του 51χρονου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα