Ολοκληρώθηκε η στάση εργασία & η πορεία της ΕΤΥΚ (pics&vid)

Σε διαμαρτυρία για τα κουρεμένα ταμεία προνοίας, με στάση εργασίας και πορεία προς το Προεδρικό Μέγαρο, κατήλθαν σήμερα, Τρίτη, τα μέλη της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ).

Η στάση εργασίας των τραπεζικών υπαλλήλων, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, πραγματοποιήθηκε από τις 14.00

μέχρι τις 15.00, ενώ ακολούθησε πορεία προς το Προεδρικό Μέγαρο.

Σε εγκύκλιο προς τα μέλη της, η ΕΤΥΚ ανέφερε ότι αδικαιολόγητα και άδικα κουρεύτηκαν τα Ταμεία Προνοίας, ενώ άδικα και προκλητικά, όπως σημείωνε, δεν αναγνωρίσθηκαν ατομικές μερίδες για να εξαιρεθούν οι πρώτες €100.000, όπως έγινε με όλους τους καταθέτες.

Επίσης, ανέφερε ότι δεν συμψηφίσθηκαν οι καταθέσεις με τα δάνεια και σε αρκετές περιπτώσεις τα δάνεια των τραπεζικών είχαν εγγύηση το ίδιο το Ταμείο Προνοίας τους, ενώ όλοι οι άλλοι πελάτες είχαν αυτό το δικαίωμα.

Αναφερόταν, επίσης, στη δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Πρόεδρο της ΕΤΥΚ και στο διάγγελμά του στον κυπριακό λαό ότι θα διασφαλισθούν άμεσα όλα τα Ταμεία Προνοίας.

«Βλέποντας τον χρόνο να φεύγει και οι επηρεαζόμενοι συνάδελφοι να είναι αντικείμενο εμπαιγμού, αλλά και συχνά μπαλάκι από τον Άννα στον Καϊάφα και ο Πόντιος Πιλάτος να νίπτει τας χείρας του, η ηγεσία της Οργάνωσης δεν μπορούσε να είναι απαθής», σημείωνε η Οργάνωση.

ΥΠΟΙΚ: Δεν λαμβάνουν υπόψη τις ρυθμίσεις που έγιναν

Εν τω μεταξύ, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της ΕΤΥΚ δεν λαμβάνουν υπόψη τις ρυθμίσεις που έχουν οριστικοποιηθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, οι οποίες συνεπάγονται σημαντική επιβάρυνση των δημοσίων οικονομικών, εκπληρώνουν τις δεσμεύσεις που το κράτος ανέλαβε και ταυτόχρονα διασφαλίζουν τη στοιχειώδη κοινωνική δικαιοσύνη.

«Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της ΕΤΥΚ, δεν φαίνεται να λαμβάνουν υπόψη όσα το κράτος έπραξε προς όφελος των μελών της.

Την ίδια ώρα, ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως τη θεωρεί αχρείαστη ενόσω δεν υπάρχει εργατική διαφορά.

Αναφέρει ότι αυτή την περίοδο, η σταθερότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική, η προσπάθεια για περιορισμό των προβλημάτων είναι διαρκής, ενώ παράλληλα οι προκλήσεις εξακολουθούν να υπάρχουν, σημειώνοντας ότι ο Σύνδεσμος αντιλαμβάνεται και κατανοεί την ανησυχία των μελών της ΕΤΥΚ, σε σχέση με τις διεκδικήσεις τους αναφορικά με τις απώλειες των Ταμείων Προνοίας.

*Οι φωτογραφίες και το βίντεο αναρτήθηκαν στον προσωπικό λογαριασμό στο facebook της Αντιπροέδρου Β' του Κινήματος Οικολόγων Έφης Ξάνθου.

Keywords
Τυχαία Θέματα