Ολλανδοί έφτασαν στην Κύπρο με 70 συσκευασίες στο σώμα τους

Δύο Ολλανδοί έφτασαν στην Κύπρο έχοντας στο σώμα τους συνολικά 70 συσκευασίες κοκαΐνης το βάρος των οποίων δεν έχει ακόμα καθοριστεί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία στο πλαίσιο δραστηριοτήτων της ΥΚΑΝ για εντοπισμό προσώπων που εισάγουν ναρκωτικά στην Κύπρο και στη βάση πληροφοριών, εντοπίστηκαν χθες το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Λάρνακας, δύο άνδρες

ηλικίας 63 και 52 χρόνων από την Ολλανδία, τα οποία είχαν αφιχθεί από το εξωτερικό.

Οι δύο ύποπτοι ερευνήθηκαν σωματικά από τα μέλη της ΥΚΑΝ και οι αποσκευές τους χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οτιδήποτε.

Στη συνέχεια λήφθηκε από τους δύο υπόπτους γραπτή συγκατάθεση τους για να υποβληθούν σε ακτινολογικό έλεγχο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Κατά τον ιατρικό και ακτινολογικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι δύο άνδρες είχαν στο σώμα τους ξένα αντικείμενα.

Οι δύο Ολλανδοί παραδέχθηκαν ότι είχαν στο σώμα τους κοκαΐνη και ζήτησαν ιατρική βοήθεια για να αποβάλουν τα ξένα σώματα. Μέχρι χθες βράδυ ο ένας ύποπτος απέβαλε 32 συσκευασίες και ο δεύτερος 38 συσκευασίες με κοκαΐνη.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν μεταξύ άλλων για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της παράνομης εισαγωγής, παράνομης κατοχής και παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Α, με σκοπό τη προμήθεια σε άλλο πρόσωπο.

Οι δύο ύποπτοι παραμένουν στο Νοσοκομείο Λάρνακας ενώ δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει κατά πόσον θα οδηγηθούν αργότερα σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους ή κατά πόσον η διαδικασία θα διεξαχθεί στο κρατικό νοσηλευτήριο.

Την υπόθεση διερευνά το κλιμάκιο της ΥΚΑΝ Λάρνακας.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα