Οκκάς για Ομόνοια: "Δεν το μετάνιωσα"

Ο Γιάννος Οκκάς μίλησε στο περιοδικό "OK" μαζί με την γυναίκα του και αναφέρθηκε και στα ποδοσφαιρικά. Αναφέρθηκε στην απόφαση που πήρε να πάει στην Ομόνοια, την πιο άσχημη του στιγμή και τις απαιτήσεις του σαν προπονητής.

Το απόσπασμα από το περιοδικό "OK":

Γιάννο, ποια ήταν η πιο άσχημη στιγμή που βίωσες ποδοσφαιρικά;
"Όταν ανακοίνωσα το τέλος μου από την Εθνική Ομάδα, στη Λευκωσία, σε μια δημοσιογραφική διάσκεψη. Η απόφασή μου ήταν συνειδητή, όμως, όταν πήγα σπίτι και σκέφτηκα τι είχα κάνει μετά από τόσα χρόνια διεθνής και αρχηγός στην Εθνική,

πήγα και κλείστηκα στο δωμάτιό μου και έκλαψα".

Μετάνιωσες για τη μεταγραφή σου στην Ομόνοια και για τον τρόπο, με τον οποίο αποχώρησες από την ομάδα;
"Δεν το μετάνιωσα, αν και το τέλος δεν ήταν το επιθυμητό".

Θα πήγαινες προπονητής στην Ομόνοια;
"Όταν και αν έρθει αυτή η πρόταση θα το σκεφτώ".

Είσαι προπονητής στην ομάδα U17 και μάλιστα κατάφερες έναν μεγάλο άθλο. Μετά από 10 χρόνια, στα δύο χρόνια που είσαι στην ομάδα, κατάφερε να προκριθεί δύο φορές στον Elite round της Ευρώπης.
"Νοιώθω περήφανος, πρώτα, γιατί υπηρετώ την Εθνική, και μετά γιατί με αυτά τα παιδιά καταφέραμε να κάνουμε το ένα βήμα παραπάνω. Η πρώτη πρόκριση ήρθε με ένα ρεκόρ που δύσκολα θα καταρριφθεί. Τερματίσαμε πρώτοι με τρεις νίκες, εννιά βαθμούς και χωρίς να δεχτούμε γκολ. Η δεύτερη πρόκριση είχε και αυτή την ιδιαιτερότητά της. Πήγαμε στον Elite Round για δεύτερη συνεχομένη χρόνια. Back to back. Νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τους ανθρώπους στην ΚΟΠ που με στηρίζουν και, επίσης, όλα αυτά τα παιδιά που δίνουν την ψυχή τους μέσα στο γήπεδο".

Ποιες είναι οι απαιτήσεις και οι ιδιοτροπίες σου ως προπονητή;
"Είμαι πολύ απαιτητικός γενικά στη ζωή μου. Ιδιοτροπίες πολλές. Διαβάζω καθημερινά, για να βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα. Τα όσα πέτυχα είναι γιατί σχεδόν ποτέ δεν συμβιβάζομαι. Αυτό το μήνυμα θέλω να περάσω και στους ποδοσφαιριστές μου. Ξέρω τις δυσκολίες που έχουμε ως Εθνική Κύπρου, όμως, δεν επιτρέπω σε κανέναν να υποτιμήσει την ομάδα μου. Μπορεί να είμαστε μια μικρή χωρά, αλλά με μεγάλη καρδιά".

Keywords
Τυχαία Θέματα