Οικολόγοι: Προαποφασισμένος ο προγραμματισμός των συνομιλιών

Ο προγραμματισμός των συνομιλιών έχει προαποφασιστεί στο σύνολό του, αλλά η ενημέρωση από τον Πρόεδρο γίνεται σε εμάς βήμα-βήμα, σύμφωνα με δηλώσεις του Α’ Αντιπροέδρου του Κινήματος Οικολόγων Άδωνι Γιάγκου.

Όπως ανέφερε σε διάσκεψη Τύπου, «για μία ακόμη φορά μαθαίνουμε από τα κατεχόμενα τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες. Όπως έγινε γνωστό από διαρροές για τη Νέα Υόρκη, για την συνάντηση εκτός Κύπρου για το εδαφικό τώρα ενημερωνόμαστε από την εφημερίδα

"Χαβαντίς" για πολυμερή διάσκεψη στα τέλη Νοεμβρίου για τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων».

Επιπλέον, τόνισε ότι ο πρώτος που θα έπρεπε να γνωρίζει είναι ο λαός και αποτελεί ευθύνη του Προέδρου Αναστασιάδη να τον ενημερώσει υπεύθυνα και όχι αυτό να γίνεται από διαρροές και δημοσιεύματα.

«Εάν ισχύει - όπως συνήθως- η πληροφορία αποτελεί μεγάλο λάθος για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να έχει αποδεχθεί πολυμερή διάσκεψη για τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων», διερωτώμενος πώς ο Πρόεδρος θα προχωρήσει σε πολυμερή διάσκεψη όταν ο κίνδυνος για διαφωνία στο εδαφικό είναι ορατός.

«Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών καλούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε συζήτηση με την πολιτική ηγεσία για τον καθορισμό των κόκκινων γραμμών στα θέματα όπως το εδαφικό, τις εγγυήσεις και την ασφάλεια», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα