«Οι Σκωτσέζοι οπαδοί δεν συγκρίνονται με τους Κύπριους»

Ο Μαρκ Φοδέρινχαμ μίλησε σε σκωτσέζικη ιστοσελίδα για τον πιθανό αγώνα της ΑΕΛ με τη Ρέιντζερς για τον 2ο Προκριματικό Γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, με τον πρώην άσο της Ανόρθωσης να μιλά με εγκωμιαστικά σχόλια για το ποδόσφαιρο μας και τους οπαδούς μας. Έκανε αναφορά στις επιτυχίες του ΑΠΟΕΛ στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ μίλησε με καυστικό ύφος για το πώς αντιμετωπίζουν στη Σκωτία το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Όλα όσα δήλωσε:

«Οι Σκωτσέζοι οπαδοί ονειρεύονται. Ο Πρωταθλητής

Κύπρου ΑΠΟΕΛ, πριν μερικά χρόνια βρέθηκε στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Σέλτικ δεν μπορεί να προκριθεί από τους ομίλους. Ακούω γύρω μου πώς σχολιάζουν τις ομάδες από τη Μάλτα και την Κύπρο και νομίζω βρίσκονται σ’ ένα διαφορετικό κόσμο».

«Η ΑΕΛ είναι καλό σύνολο, το οποίο έπαιξε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ πριν μερικά χρόνια.

«Βλέπουμε ομάδες από την Κύπρο και τη Μάλτα να έρχονται στη Σκωτία και να κερδίζουν τις ομάδες μας και να μιλούμε για αποκλεισμούς σοκ, αλλά για μένα δεν είναι. Πρέπει να δείτε πώς παίζουν, πώς προπονούνται, πώς δουλεύουν.

«Είναι καλές ομάδες, από τακτικής άποψης βρίσκονται σε ψηλό επίπεδο, ξέρουν καλά το ποδόσφαιρο. Έχουν μεγάλους προϋπολογισμούς και προσελκύουν παίκτες από όλη την Ευρώπη. Οι περισσότεροι παίκτες είναι από Πορτογαλία και Ισπανία».

«Είναι πολύ σοβαροί όσον αφορά τον αγώνα, έχουν ηθική και γνωρίζουν ένα διαφορετικό τύπο ποδοσφαίρου και το παίζουν πολύ καλά. Έχουν υιοθετήσει το Ευρωπαϊκό στυλ”.

«Η ΑΕΛ έχει αρκετή υποστήριξη από τους οπαδούς της και πιστέψτε με, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα οι Σκωτσέζοι οπαδοί να είναι καλύτεροι τους με αυτά που βίωσα στην Κύπρο».

«Οι οπαδοί της Ανόρθωσης ήταν ό,τι καλύτερο έζησα στην καριέρα μου και είναι ένα από τα καλύτερα σύνολα οπαδών στην Ευρώπη.

«Όταν ο ΑΠΟΕΛ έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και αγωνίστηκε με τη Ρεάλ Μαδρίτης, θυμάμαι που οι σχολιαστές που κάλυπταν το παιχνίδι στην Κύπρο ήταν συγκλονισμένοι από την παρουσία τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα