Οι σημερινές αναφορές στον Κυπριακό Τύπο

Η περίοδος περισυλλογής για το Κυπριακό, η τρίτη ληστεία σε τρεις εβδομάδες σε υποκατάστημα του Συνεργατισμού, τα κενά που υπάρχουν στον έλεγχο των θαλάσσιων σπορ και το καταστροφικό πέρασμα της πύρινης λαίλαπας από την Ανατολική Αττική, είναι τα κυριότερα θέματα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Ανοχύρωτος Συνεργατισμός» γράφει στο κύριο της θέμα ότι τα ελλιπή μέτρα προστασίας μετατρέπουν τα υποκαταστήματα σε εύκολη λεία για τους ληστές, καθώς διαπράχθηκαν τρεις ληστείες σε 15 μέρες. Αλλού γράφει ότι οι πρόσφυγες της Μόρφου κρούουν τον κώδωνα

του κινδύνου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την άτακτη οικοδόμηση της Μόρφου και τη δημιουργία πανεπιστημίων. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε ο πύρινος εφιάλτης στην Ανατολική Αττική, που άφησε πίσω του στάχτες και αποκαΐδια.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Κενά στον έλεγχο των θαλάσσιων σπορ», γράφει πως υπάρχει προβληματισμός για τα αυξημένα ατυχήματα της φετινής χρονιάς, καθώς μέχρι σήμερα σημειώθηκαν τέσσερα ατυχήματα με την εμπλοκή ταχύπλοων. Αλλού, κάτω από σχετική φωτογραφία, γράφει πως τίποτα πια δεν είναι το ίδιο στην Ελλάδα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, καθώς η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια. Σε άλλο της θέμα γράφει πως το τουρκικό σεισμογραφικό Barbaros χθες το πρωί βρέθηκε ανοικτά του λιμανιού της Αλάνια αλλά έκανε στροφή και πήρε πορεία πίσω προς την κυπριακή ΑΟΖ.

Ο «Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Περισυλλογή έως τον Οκτώβριο», γράφει στο κύριο του θέμα πως η περίοδος περισυλλογής για το Κυπριακό θα συνεχιστεί μέχρι και τον επόμενο μήνα οπόταν και θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις του ΓΓ του ΟΗΕ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί. Αλλού, γράφει πως απάτη αποδείχθηκε η απευθείας κράτηση έπαυλής μέσω διαδικτύου 13 Κυπρίων για διακοπές, καθώς όταν μετέβησαν στην περιοχή βρήκαν μόνο χωράφια. Σε άλλο του θέμα γράφει για έρευνες του Γενικού Ελεγκτή για υπάλληλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα που το απόγευμα ακούν το επάγγελμα του προπονητή ποδοσφαίρου.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Στις δύο πλευρές η ευθύνη για τη συνέχεια», γράφει πως ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ Στέφαν Ντουζαρίκ δήλωσε πως τα ΗΕ δεν έχουν αποφασίσει ακόμη για τη μελλοντική πορεία του Κυπριακού και πως οι δύο πλευρές βρίσκονται ακόμα σε περισυλλογή. Αλλού, γράφει πως οι Μορφίτες καλούν τα ΗΕ και την ΕΕ να ασκήσουν πιέσεις στην Τουρκία να αλλάξει στάση στο Κυπριακό και να εργαστεί για μια δίκαιη λύση. Σε άλλο της θέμα γράφει πως εκτάκτως στη Βουλή οδηγείται το θέμα του Συνεργατισμού, καθώς υπάρχουν ανησυχίες για τη συμφωνία της Συνεργατικής Κεντρικής με την Atlantamira καθώς και για τα τρία στάδια ιδιωτικοποίησης.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Τρίτη ληστεία σε ισάριθμες εβδομάδες, γράφει στο κύριο της θέμα για την τρίτη ληστεία σε υποκατάστημα Συνεργατικής Τράπεζας, αυτή τη φορά στη Λεμεσό, κατά την οποία οι δράστες απέσπασαν πέραν των 50 χιλιάδων σε μετρητά. Αλλού, γράφει πως τα Κούκλια δεν έχουν σκοπό να αλλάξουν το στάτους της παραλίας της πέτρας του Ρωμιού. Σε άλλο της θέμα γράφει πως χιλιάδες οπαδοί του Ελβις Πρίσλεϊ άναψαν χθες κεριά έξω από την κατοικία του στο Μέμφις εις μνήμη του μεγάλου καλλιτέχνη με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων από τον θάνατο του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα