Οι παρενέργειες θανάτου Βγενόπουλου στις Κυπριακές Έρευνες

Απεβίωσε στην Αθήνα σήμερα τα ξημερώματα σε ηλικία 63 ετών ο γνωστός επιχειρηματίας και Εκτελεστικός Πρόεδρος της Marfin Investment Group, Ανδρέας Βγενόπουλος.

Όπως μεταδίδεται στην Ελλάδα, ο θάνατός του επιχειρηματία επήλθε από καρδιακή ανακοπή. Σε ανακοίνωση

το Διοικητικό Συμβούλιο της Marfin εκφράζει βαθιά οδύνη για το θάνατο του ιδρυτή του Ομίλου.

Ανακοίνωση MIG

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα, σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ήταν ιδρυτής της δικηγορικής εταιρείας «Βγενόπουλος και Συνεργάτες».

Από το 1998 δραστηριοποιήθηκε στον επενδυτικό και τραπεζικό χώρο, δημιουργώντας έναν από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας, η κηδεία θα γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος διετέλεσε επίσης Εκτελεστικός Διευθυντής της πρώην Λαϊκής Τράπεζας και το όνομά του συνδέεται με σοβαρές ποινικές υποθέσεις που διερευνώνται σε Ελλάδα και Κύπρο.

"Σίγουρα κάποιοι θα βολευτούν απ` αυτή την ιστορία. Ποιοι θα είναι αυτοί όμως κανένας δεν θα μάθει ποτέ” δήλωσε ο ΓΓ ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης κλήθηκε από το Σίγμα να σχολιάσει την είδηση για το θάνατο Βγενόπουλου.

"Σέβομαι το γεγονός του θανάτου κάθε προσώπου. Οι έρευνες θα συνεχισθούν κανονικά. Στις εκκρεμούσες υποθέσεις θα γίνουν οι αναγκαίοι χειρισμοί και προσαρμογές" ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας.

Έγκυρες πηγές ανέφεραν στο Σίγμα, ότι ο θάνατος Βγενόπουλου προκαλεί σημαντικες παρενέργειες σε πολύ σοβαρές υποθέσεις.

Σημαντικότερη υπόθεση θεωρείται η προσφυγή που κατέθεσε η εταιρεία Marfin Investment Group και άλλοι 18 μέτοχοι της πρώην Λαϊκής ενώπιον του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου στο Παρίσι. Διεκδικούν απο την Κυπριακή Δημοκρατία αποζημιώσεις ύψους πέραν των €1,2 δις, για απώλεια των επενδύσεών τους.

Συγκεκριμενα, συμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατος Βγενόπουλου αποτελεί ισχυρή απώλεια για την πλευρά των αιτητών, καθώς αποτελούσε ουσιαστικό μάρτυρα.

Κανονικά η εκδίκαση

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχισθεί κανονικά με τους υπόλοιπους αιτητές, ενώ και οι κληρονόμοι του Ανδρέα Βγενόπουλου δικαιούνται να συνεχίσουν τις περιουσιακές διεκδικήσεις του αποθανόντα.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται και στην υπόθεση της καταβολής ενός εκατομμυρίου ευρώ στον πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου.

Υπόθεση Χριστοδούλου

Από το κατηγορητήριο στο οποίο βρίσκονται σήμερα τρεις εταιρείες και επτά φυσικά πρόσωπα, αναμένεται να αφαιρεθούν οι κατηγορίες εναντίον του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Η αφαίρεση του δεύτερου κατηγορούμενου αναμένεται γίνει από την Κατηγορούσα Αρχή στην επόμενη ακρόαση της υπόθεσης που είναι ορισμένη για την 1η Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Τρίτη, δικαστήριο στην Αθήνα θα αποφασίσει για την έκδοσή στην Κύπρο δύο Ελλαδιτών κατηγορουμένων, των Μιχαήλ Ζολώτα και Μιχάλη Φόλε.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος είναι ύποπτος και σε άλλες υποθέσεις που αφορούν την πρώην Λαϊκή και βρίσκονται στο στάδιο της διερεύνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, αναμένεται σύντομα να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία, μεταξύ Γενικού Εισαγγελέα και ανακριτών, για να μελετηθούν οι αναγκαίες προσαρμογές και να δοθούν νέες κατευθύνσεις στο ανακριτικό έργο.

Keywords
Τυχαία Θέματα