Οι νέες φορητές συσκευές από τη Lenovo

Τα νέα της tablet και laptop παρουσίασε η Lenovo κατά τη διάρκεια της φετινής έκθεσης τεχνολογίας IFA. Η εταιρεία ξεκίνησε την παρουσίασή της με τον Yoga 910, τον οποίο χαρακτήρισε

ως τον «λεπτότερο μετατρέψιμο φορητό υπολογιστή στον κόσμο» με επεξεργαστή Inte Core i, αφού το πάχος του δεν ξεπερνά τα 14,3 χιλιοστά.

Το νέο μοντέλο Yoga διαθέτει επιλογή ανάλυσης οθόνης 4K, 15 ώρες αυτονομία στην μπαταρία, ενσωματώνει το λειτουργικό σύστημα της Microsoft τα Windows 10, ενώ το βάρος είναι μόλις 1,38 κιλά.

Η διάθεσή του στα καταστήματα αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο και η τιμή του θα φτάνει τα 1.300 δολάρια, δηλαδή περίπου 1.165 ευρώ.

Η Lenovo παρουσίασε επίσης το Yoga Book, μια πρωτοποριακή συσκευή που συνδυάζει το tablet με το laptop. Έχει τη δυνατότητα να "τρέχει" είτε στο Android Marshmallow λειτουργικό είτε στα Windows 10, ωστόσο δε διαθέτει ούτε ένα φυσικό πλήκτρο. Αντ' αυτού είναι εξοπλισμένο με μια οθόνη αφής, την οποία η εταιρεία αποκαλεί Create Pad, πάνω στην οποία εμφανίζεται ένα εικονικό πληκτρολόγιο εφόσον χρειαστεί. Και επειδή το Yoga Book υποστηρίζει και τη χρήση γραφίδας, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μετατραπεί από laptop σε tablet και σε ψηφιακό καλλιτεχνικό εργαλείο.

Ένα ακόμα υβριδικό, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσης τον Οκτώβριο, παρουσίασε η Lenovo, το Miix 510. Είναι μια ελαφριά φορητή συσκευή με αποσπώμενη οθόνη που σημαίνει ότι μετατρέπεται εύκολα σε tablet. Η τιμή του συγκεκριμένου μοντέλου αναμένεται να φτάνει τα 600 δολάρια, δηλαδή περίπου τα 540 ευρώ.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα