Οι μίζες στην υγεία δεν αποτελούν "κεραυνό εν αιθρία"

Για τις συλλήψεις γιατρών του δημοσίου μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας. Τέτοια φαινόμενα δεν περιποιούν τιμή σε κανένα, πόσο μάλλον στον ιατρικό σύλλογο, δήλωσε στην εκπομπή «Έχουμε θέμα» του Ράδιο Πρώτο κ.Κούμας, ο οποίος τόνισε ότι η πρακτική με τα φακελάκια είναι καταδικαστέα.

Ο κ. Κούμας αναφερόμενος στα σοβαρά προβλήματα των δημοσίων νοσηλευτηρίων, δήλωσε ότι το σύστημα υγείας στα κρατικά νοσηλευτήρια νοσεί, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι η πλειοψηφία των γιατρών και των υπόλοιπων λειτουργών

υγείας υπερβάλει εαυτόν.

Για σήψη στην κοινωνία έκανε λόγο μιλώντας, επίσης, στο Ράδιο Πρώτο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Βάσος Οικονόμου, υποδεικνύοντας ότι είναι καθήκον όλων να μπει μια τάξη. Δεν πρόκειται για κεραυνό εν αιθρία. Στοιχεία υπήρχαν, ανέφερε, αλλά ένα αόρατο χέρι σταματούσε με ένα μαγικό τρόπο τις διαδικασίες.

Και γνωρίζαμε και ξέραμε, είπε, απλώς δεν κάναμε σωστά και αποτελεσματικά το καθήκον μας.

Μέχρι να αποφανθούν τα Δικαστήρια, πρόσθεσε, αυτό που συνέβη είναι ένα θετικό βήμα, μετά από σωστές ενέργειες αφενός του πολίτη, που προέβη στην καταγγελία και αφετέρου της Αστυνομίας, η οποία έκανε σωστά τη δουλειά της για να την τεκμηριώσει.

Παραδειγματική τιμωρία των ενόχων - Για πρωτοφανείς υποθέσεις κάνει λόγο η κυβέρνηση

Η γιατρός και Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους, η οποία ήταν φιλοξενούμενη στην εκπομπή «Έχουμε θέμα» του Ράδιο Πρώτο δήλωσε ότι για να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα επιβάλλεται η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Παράλληλα, υπέδειξε την ανάγκη να θεσπιστούν μηχανισμοί συνεργασίας μεταξύ κρατικού και ιδιωτικού τομέα για την αγορά υπηρεσιών.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, που τέτοιου είδους υποθέσεις, παίρνουν το δρόμο της δικαιοσύνης δήλωσε, εξάλλου, στο Ράδιο Πρώτο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα