Οι Γερμανοί επιλέγουν τη Δανία για διακοπές λόγω..ασφάλειας

Στη γειτονική Δανία κάνουν διακοπές οι περισσότεροι εκ των Γερμανών τουριστών, καθώς, θεωρούν την χώρα αυτή πιο ασφαλή λόγω του ότι έλαβε την απόφαση να κλείσει τα σύνορά της.

Η Δανία αν και μέλος της ζώνης του Σένγκεν, επανέφερε προσωρινά τους ελέγχους στα σύνορά της στα τέλη του περασμένου έτους, λόγω του ανεξέλεγκτου κύματος προσφύγων από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Αν και η κίνησή της αυτή έβλαψε την εικόνα της ως πρότυπο φιλελεύθερης κοινωνίας, ο τουρισμός στη χώρα αυτή αυξήθηκε σημαντικά φέτος.

Ειδικότερα, παρατηρείται μεγάλη

αύξηση τουριστών από τη Γερμανία οι οποίοι θεωρούν ότι η επαναφορά των συνόρων και η επίδειξη διαβατηρίων είναι θετική εξέλιξη.

"Μπορείτε να πείτε ότι είναι ένα πρόβλημα το γεγονός ότι η Δανία τώρα έχει συνοριακούς ελέγχους, αλλά αυτό είναι καλό για την ασφάλεια ", δήλωσε ο Hans-Guenter Duenhoeft, ένας Γερμανός που επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Κοπεγχάγη.

Ενώ, είπε, η απόφασή του για διακοπές στη Δανία δεν επηρεάστηκε από την τρομοκρατία, είπε ότι δεν θα έπαιρνε την οικογένειά του για διακοπές σε χώρες όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος, όπουΙσλαμιστές σκοτώνουν δεκάδες ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων και Ευρωπαίων τουριστών.

Σύμφωνα με έρευνα, οι Γερμανοί θεωρούν την Δανία ως την δεύτερη πιο ασφαλή χώρα στην Ευρώπη μετά την Ισλανδία.

Εξάλλου, σε τηλεοπτική διαφήμιση της εταιρείας Novasol που ενοικιάζει θερινές κατοικίες, οι Γερμανοί προτιμούν όλο και περισσότερο τη Δανία για διακοπές.

"Στη Δανία ακόμη ο κόσμος είναι σε τάξη” αναφέρει η διαφήμιση της εταιρείας που είναι στα γερμανικά δελεάζοντας ακόμη περισσότερο τους Γερμανούς τουρίστες που επιθυμούν ασφαλείς διακοπές για την οικογένειά τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα