Οι εξελίξεις στην Ελλάδα απασχόλησαν και τον Ομπάμα

Μία απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, στη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ερμηνεύεται από πολιτικούς παρατηρητές στην αμερικανική πρωτεύουσα ότι αφήνει ανοιχτή την πιθανότητα ο πρόεδρος Ομπάμα να απευθύνει πρόσκληση προς τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να συναντηθεί μαζί του στην Ουάσιγκτον.

Απαντώντας σε ερώτηση, αν στα σχέδια του Ελληνα πρωθυπουργού είναι να επισκεφθεί τις ΗΠΑ, ο κ. Έρνεστ

είπε πως δεν γνωρίζει τα σχέδια του κ. Τσίπρα και παρέπεμψε το δημοσιογράφο στο πρωθυπουργικό γραφείο για το αν υπάρχουν σχέδια για παρόμοια επίσκεψη. Να σημειώσουμε ότι το 2010, η συνάντηση του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο Ομπάμα διευθετήθηκε όταν ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι θα συμμετείχε στην εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στο Λευκό Οίκο.

Σε άλλη ερώτηση αν το θέμα της ανάδειξης της Χρυσής Αυγής ως τρίτου κόμματος στις εκλογές εγέρθηκε από τον Αμερικανό πρόεδρο στον Ελληνα πρωθυπουργό, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν πιστεύει η συνομιλία τους να εστιάστηκε στα ελληνικά πολιτικά πράγματα.

«Εστιάστηκε στα βήματα που η Ελλάδα μπορεί να κάνει για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θα είναι προς το καλύτερο συμφέρον του λαού της. Ο πρόεδρος κατέστησε σαφές, όπως είπαμε και στην ανακοίνωση, ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στενά με τους Ελληνες ηγέτες και τον ελληνικό λαό για να εφαρμόσει πολιτικές οι οποίες είναι προς το καλύτερο συμφέρον της χώρας και προς το καλύτερο συμφέρον της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας οικονομίας», κατέληξε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα