Οι Ε/κ του Λονδίνου μπλοκάρουν φεστιβάλ του ψευδοκράτους

Σε κίνδυνο γράφει η Κίπρις ποστασί βρίσκεται η πραγματοποίηση της πρώτης έκθεσης παρουσίασης του “φεστιβάλ βόρειας Κύπρου” - όπως αναφέρεται – στο Λονδίνο, λόγω αντιδράσεων των Ε/κ.

Σε δημοσίευμα στην ηλεκτρονική της σελίδα η τ/κ εφημερίδα αναφέρει ότι το εν λόγω φεστιβάλ πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Μαΐου με την οικονομική στήριξη του

“υπουργείου τουρισμού και περιβάλλοντος” και διοργανώνει η εταιρεία North Cyprus UK στο εμπορικό κέντρο της περιοχής Islington με το σύνθημα “Μεταφέρουμε την ΤΔΒΚ στο Λονδίνο”.

Όμως, προσθέτει, με επιστολή του προς την διεύθυνση του Business Design Centre ο Πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Κύπρου, Χρίστος Καραολής, που εκπροσωπεί 300.000 Κύπριους της Βρετανίας – όπως γράφει η Κίπρις ποστασί – επισημαίνει ότι το εν λόγω φεστιβάλ είναι παράνομο γιατί προσπαθεί να ανυψώσει το καθεστώς ενός ψευδοκράτους. Στην επιστολή, που δημοσιεύει φωτογραφία της στην ιστοσελίδα η Κίπρις ποστασί, γίνεται αναφορά στην τουρκική εισβολή το 1974 και πως το ψευδοκράτος δεν αναγνωρίζεται με βάση απόφαση των ΗΕ.

Αναφέρεται επίσης ότι στο “βορρά” υπάρχουν περιουσίες υπό την τουρκική κατοχή, ε/κ που έχουν υποστεί ζημιές ενώ μνημεία Αρμενίων, Μαρωνιτών και Εβραίων έχουν επίσης υποστεί ζημιές. Ο κ. Καραολής ζητεί από τους υπεύθυνους του κέντρου να μην εξυπηρετήσουν με αυτό το φεστιβάλ την τουρκική προπαγάνδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα