Οι αγροπυροσβέστες "ανάβουν φωτιές" έξω απο το Προεδικό

"Φωτιές" έξω απο το Προεδρικό "βάζουν" οι αγροπυροσβέστες με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη μείωση του μισθού τους.

Ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ και ΟΗΟ-ΣΕΚ, καταδικάζει τη συμφωνία τη συμφωνία του Υπουργείου Εσωτερικών και Συνδικαλιστικών Οργανώσεων ΣΕΚ και ΠΕΟ, για επαναφορά της κλίμακας μισθοδοσίας των Αγροπυροσβεστών του Υπουργείου Εσωτερικών, από την Ε4 στην Ε6. Σημειώνεται ότι η απόφαση είχε παρθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο το Μάη

του 2015.

Το υπουργείο Εσωτερικών μείωσε την κλίμακα μισθοδοσίας τους κατά €145 πέραν των αποκοπών που προβλέπονται στις μνημονιακές Νομοθεσίες και της γενικής μείωσης 10% που υποβλήθηκε σε όλους τους εποχικούς ωρομίσθιους της Κυβέρνησης, γεγονός που αποτελεί διάκριση. Αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής, είναι να τυγχάνουν δύο μειώσεων και να έχει αντίκτυπο σε ωφελήματα τους, στο επίδομα ανεργίας, στις άδειες ανάπαυσης, στη σύνταξη των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ.α.

Αντιδράσεις χωρίς ανταπόκριση

Σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, οι βουλευτές που την απαρτίζουν ομόφωνα αποφάσισαν να καλέσουν με επιστολή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μεριμνήσει για να αρθεί η αδικία σε βάρος των αγροπυροσβεστών. Σημειώνεται πως και οι ίδιοι οι αγροπυροσβέστες απευθύνθηκαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χωρίς δυστυχώς ανταπόκριση.

Οι αποφάσεις

Να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες διεκδίκησης της επαναφοράς της μισθοδοτικής κλίμακας τους, ώστε να αρθεί η δυσμενής μεταχείριση που έχουν τύχει από την Κυβέρνηση έναντι όλων των άλλων εποχικών εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. Να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους για ακόμα μια φορά, για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, γιατί δεν σεβάστηκε τη συμφωνία για επαναφορά της κλίμακας στην Ε6 για τους Αγροπυροσβέστες που έχει επιτευχθεί μεταξύ των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων και του Υπουργείου Εσωτερικών με τη συμβολή του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.Σημειώνουν πως οι όροι εργοδότησης τους έχουν αξιολογηθεί και καθοριστεί ως οι αντίστοιχοι όροι των εποχικών εργαζομένων του Ωρομίσθιου Κυβερνητικού Προσωπικού που εργάζονται στο Τμήμα Δασών ως Δασοπυροσβέστες, στη Πυροσβεστική Υπηρεσία ως Εργάτες πυρόσβεσης, εξού και εφαρμόζονται και για τους Αγροπυροσβέστες όλες οι μνημονιακές Νομοθεσίες για τις περικοπές των μισθών, οπόταν η μεταχείριση που τυγχάνουν αποτελεί διάκριση.

Οι αγροπυροσβέστες μέλη των Οργανώσεων ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ και ΟΗΟ-ΣΕΚ θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και τα εμπλεκόμενα Υπουργεία ή και στάσεις εργασίας εντός του μηνός Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα