Οι άγνωστες τελευταίες ώρες του Κοουτίνιο στην Αγγλία

Από το Λονδίνο, την παρακολούθηση του Λίβερπουλ-Έβερτον, μέχρι την άφιξή του στη Βαρκελώνη. Οι στιγμές που έζησε ο Φιλίπε Κοουτίνιο πριν την επίσημη ένταξή του στην Μπαρτσελόνα, όπως τις κατέγραψε η ''Daily Mail''.



Το μεγαλύτερο θέμα συζήτησης το τελευταίο διάστημα στους ποδοσφαιρόφιλους ανά την υφήλιο, είναι η μεταγραφή του Φιλίπε Κοουτίνιο από τη Λίβερπουλ στην Μπαρτσελόνα έναντι 160.000.000 ευρώ.

Με αφορμή τη μεταγραφή αυτή, η ''Daily Mail'' ετοίμασε ένα ενδιαφέρον θέμα. Ο δημοσιογράφος της αγγλικής εφημερίδας Λι Κλέιτον, ακολούθησε

τον Κοουτίνιο στη διαδρομή του από την Αγγλία μέχρι την Ισπανία, καταγράφοντας όλα όσα συνέβησαν σε αυτές τις τέσσερις ημέρες.


Πέμπτη 4 Ιανουαρίου: Το σπίτι που είχε ήδη βρεθεί και ο Μέσι

Η ώρα στο Λονδίνο είναι εννέα το βράδυ και ο Κοουτίνιο βρίσκεται σε κεντρικό εστιατόριο της πόλης. Μαζί με τους γονείς του, τη σύζυγό του, την κόρη του, τα αδέρφια του και τον μάνατζερ του Κία Γιουραμπτσιάν.

Το πρώτο θέμα που απασχολεί, είναι το σπίτι που θα επιλέξει ο Βραζιλιάνος για να μείνει στη Βαρκελώνη. Η λύση έχει ήδη βρεθεί και μάλιστα από άτομο υπεράνω υποψίας. Ο λόγος για τον Λουίς Σουάρεζ. Ο 30χρονος Ουρουγουανός έχει προτείνει σπίτι στην ίδια γειτονιά με αυτή που κατοικεί ο ίδιος και ο Λιονέλ Μέσι. Ο Κοουτίνιο αναφέρει πως νιώθει ήδη καλύτερα που θα έχει δύο συμπαίκτες του για γείτονες.

Η κουβέντα περιστρέφεται γύρω από τον αριθμό της φανέλας που θα επιλέξει ο 25χρονος. "Τι λες για το 10;", ρωτά κάποιος τον Κοουτίνιο, με τον ίδιο να απαντά "Όχι, όχι αποκλείεται. Ο αριθμός 10 ανήκει στον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου, τον Μέσι", ανέφερε ο Βραζιλιάνος.

Τη συζήτηση διακόπτει μία κλήση από τον πρώην ποδοσφαιριστή της Λάτσιο και νυν της Λίβερπουλ, Λούκας Λέιβα, ο οποίος εύχεται στον Κοουτίνιο για τη μεταγραφή του. Όταν φτάνει και η ώρα για την ερώτηση για τη μεταγραφή του, ο Βραζιλιάνος απαντά: "Δεν φεύγω για τα χρήματα. Φεύγω για την ευκαιρία να αγωνιστώ στην Μπαρτσελόνα, να ζήσω στη Βαρκελώνη".


Παρασκευή 5 Ιανουαρίου: Το τηλεφώνημα του μάνατζερ

Η ώρα είναι 8 (τοπική ώρα) και ο Κοουτίνιο βρίσκεται στο ξενοδοχείο, όπου και ετοιμάζεται να παρακολουθήσει το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Έβερτον για το κύπελλο Αγγλίας.

"Δεν ανησυχώ για τη Λίβερπουλ. Έχει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές όπως ο Σαλάχ, αλλά και τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ". Παράλληλα, εκφράζει ξανά την επιθυμία του να αγωνιστεί με τα χρώματα των ''μπλαουγκράνα''. "Θυμάμαι να βλέπω μικρότερος τον Ροναλντίνιο να αγωνίζεται. Τώρα υπάρχει ο Μέσι. Ανυπομονώ να παίξω στο πλάι του'', αναφέρει.

Μόλις η ώρα πάει 12, ο μάνατζερ του τού λέει: “Φιλίπε, σήμερα θα γίνεις ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα”.


Σάββατο 6 Ιανουαρίου: Η αναχώρηση για τη Βαρκελώνη

Ο Κοουτίνιο και όλα τα μέλη της οικογένειάς του βρίσκονται στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου του Λούτον από το μεσημέρι. Η Λίβερπουλ δεν έχει δώσει επίσημα το ''ok'' ώστε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή και όλοι περιμένουν την απάντηση των ''κόκκινων'', ώστε ο Βραζιλιάνος να κάνει το ταξίδι για την Καταλονία.

Μόλις φτάνει η θετική απάντηση των Άγγλων, τα 13 μέλη του πληρώματος του ιδιωτικού jet είναι έτοιμα για αναχώρηση. Εκείνη τη στιγμή ο Κοουτίνιο θυμάται. "Έδωσα το 100 τοις εκατό για τη Λίβερπουλ. Οφείλω πολλά στο club, καθώς εδώ βελτιώθηκα", αναφέρει. Η πτήση κύλησε γρήγορα, με τον Κοουτίνιο αργά το βράδυ του Σαββάτου να προσγειώνεται στη Βαρκελώνη.

Η μεταγραφή είχε ανακοινωθεί, με το κινητό του τηλέφωνο να χτυπά συνεχώς, δεχόμενος ευχές. Ανάμεσα σε αυτούς που τον συγχαίρουν, οι συμπατριώτες του και ποδοσφαιριστές της Τσέλσι, Νταβίντ Λουίζ και Γουίλιαν.

"Την τελευταία εβδομάδα έχω κοιμηθεί ελάχιστα. Σήμερα επιτέλους θα ξεκουραστώ", είπε. Εκείνη τη στιγμή γίνονται γνωστές και οι λεπτομέρειες του συμβολαίου του. Η χρονική διάρκεια είναι πενταετής, με τη ρήτρα αποδέσμευσης να ανέρχεται στα 388.000.000 ευρώ.

Ο Φιλίπε Κοουτίνιο γίνεται ο 34ος Βραζιλιάνος που αγωνίζεται με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα, ενώ το επίσημο ντεμπούτο του αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην αναμέτρηση της Πέμπτης (11/1) με τη Θέλτα για το κύπελλο Ισπανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα