Οι 11 γυναίκες της νέας Βουλής

Περισσότερες γυναίκες από την προηγούμενη φορά στέλνει η χθεσινή κάλπη στα βουλευτικά έδρανα .

Όπως προκύπτει από τη χθεσινή ανακήρυξη, από τους 56 νέους βουλευτές, περίπου το 20% είναι γυναίκες, συνολικά 11 στον αριθμό, ενώ είναι τέσσερις περισσότερες από όσες στην απελθούσα Βουλή.

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών Κωνσταντίνος Νικολαΐδης προέβη στην ανακήρυξη των 56 εκλεγέντων μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Συγκεκριμένα, στην Εκλογική

Περιφέρεια Λευκωσίας, άνετα εξασφάλισε την έδρα της η Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Από το ΔΗΚΟ εξελέγη η «σιδηρά κυρία» του κόμματος Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και από τον ΔΗΣΥ η Στέλλα Κυριακίδου.

Στην Εκλογική Περιφέρεια Λεμεσού, βουλευτής εξελέγη η Ευρωβουλευτής και μοναδική γυναίκα αρχηγός κόμματος Ελένη Θεοχάρους, ενώ με τον ΔΗΣΥ εξελέγη η Διεθνολόγος και Ειδική σε θέματα Μέσης Ανατολής Έλενα Σταύρου.

Στην Εκλογική Περιφέρεια Αμμοχώστου, επανεξελέγη η Σκεύη Κούτρα Κουκουμά από το ΑΚΕΛ, ενώ από τη Συμμαχία Πολιτών η Άννα Θεολόγου.

Στην Εκλογική Περιφέρεια Λάρνακας, η Σάββα Ευανθία εξελέγη με το ΑΚΕΛ και η Αννότα Δημητρίου με τον ΔΗΣΥ.

Εκλογική Περιφέρεια Κερύνειας, η Ελένη Μαύρου εξασφάλισε μια από τις έδρες, ενώ η Μαριέλλα Αριστείδου εξελέγη από το στρατόπεδο του ΔΗΣΥ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εκλογή Περιφέρεια Πάφου θα εκπροσωπηθεί αποκλειστικά παό άντρες, καθώς καμία υποψήφια από κανένα ψηφοδέλτιο δεν κατάφερε να εισέλθει στη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα