Οδυσσέας: Έρευνα για σύγκρουση συμφερόντων στις εξετάσεις

Έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχουν συγκρουόμενα συμφέροντα στην υπόθεση των εξετάσεων για τον διορισμό 5.500 εκπαιδευτικών, θα αρχίσει ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης μετά από σχετικές καταγγελίες.

Μιλώντας στις «Τομές στα γεγονότα» του ΣΙΓΜΑ ο κ. Μιχαηλίδης, αφού ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν εξετάζει θέματα τα οποία φαίνεται ότι θα βρεθούν ενώπιον δικαστηρίων, ανέφερε ότι εκείνο που θα διερευνηθεί είναι αν πράγματι θα γίνει μια σωστή και αντικειμενική διοικητική έρευνα

από πλευράς Υπουργείου για την πρόωρη ανάρτηση των θεμάτων, ώστε να υπάρξει η αναγκαία λογοδοσία.

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες σχετικά με επιθεωρητές και λειτουργούς του Υπουργείου που φέρονται να έκαναν φροντιστήρια σε υποψήφιους που λαμβάνουν μέρος στις εξετάσεις, ο κ. Μιχαηλίδης απάντησε ότι πρόκειται για μια καταγγελία σύμφωνα με την οποία εκπαιδευτικό κέντρο που παρέχει μεταπτυχιακά προγράμματα στον ιδιωτικό τομέα.

«Αν κοιτάξει κανείς στην ιστοσελίδα του συγκεκριμένου κέντρου, θα δει ότι υπάρχει ένας αριθμός περίπου δέκα επισκεπτών καθηγητών, εκ των οποίων οι οκτώ δηλώνουν ως εργοδότη το Υπουργείο Παιδείας, ενώ οι δύο το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Θέλουμε να δούμε αν όλοι αυτοί έχουν εξασφαλίσει άδεια από τον εργοδότη τους για να πηγαίνουν να διδάσκουν, αν και αμφιβάλλω», ανέφερε.

Όπως είπε ο ίδιος, δεν αντιλαμβάνεται πώς γίνεται ένα πανεπιστήμιο να δίνει άδεια σε μέλη του ακαδημαϊκού του προσωπικού να διδάσκουν σε ένα ανταγωνιστικό πανεπιστήμιο.

Τέλος, σημείωσε ότι είναι σημαντικό να φανεί αν όλοι αυτοί, αν είχαν πάρει άδεια, εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο σε διαδικασίες είτε θεματοθέτησης, είτε εποπτείας ή κατά πόσο μετέχουν στην υπεύθυνη επιστημονική επιτροπή.

Σύγκρουση με τον Έφορο Φορολογίας

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τον Έφορο Φορολογίας Γιάννη Τσαγκάρη είχαν οι λειτουργοί της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, προκειμένου να αντλήσουν στοιχεία για το κατά πόσον υπάρχει ανοχή σε μεγάλους φορολογούμενους ή σε «VIPs», αλλά και για να διαπιστώσουν κατά πόσο εφαρμόζονται οι εγκύκλιοι που έχει εκδώσει για χρήση του δικαιώματος για φορολόγηση στα 12 χρόνια αντί στα 6.

Ο κ. Μιχαηλίδης εμφανίστηκε έκπληκτος απέναντι στα σχόλια Τσαγκάρη, τονίζοντας ότι δεν έχει καταλήξει ακόμα σε συμπέρασμα, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να ελεγχθεί αν οι εξαγγελίες και οι δεσμεύσεις που έλαβε ενώπιον της Βουλής, πράγματι υλοποιούνται.

Keywords
Τυχαία Θέματα