Οι καλύτερες Χριστουγεννιάτικες αγορές στην Ευρώπη

Παρά τα αυξημένα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, εξαιτίας του φόβου για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις, πολλές Χριστουγεννιάτικες αγορές στην Ευρώπη άνοιξαν τις πύλες τους στο κοινό.

Πρόκειται για πόλεις που λάμπουν κάτω από παραμυθένια φώτα ενώ μυρωδιές από ζεστή σοκολάτα και Χριστουγεννιάτικα εδέσματα κατακλύζουν τις αγορές.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές Χριστουγεννιάτικες αγορές

Μια από τις μεγαλύτερες αγορές κατέχει το Βερολίνο, Γερμανία.

Τα

παραδοσιακά ποτά και εδέσματα της Γερμανίας, όπως το λουκάνικο και η Γερμανική μπύρα, γίνονται ανάρπαστα καθώς πολλοί επισκέπτες επιλέγουν αυτή την αγορά για να τα δοκιμάσουν.

Το Βερολίνο, έχει πάνω από 60 χριστουγεννιάτικες αγορές που κατακλύζονται από 60.000 επισκέπτες το χρόνο.

Επιπρόσθετα, η Σουηδία και πιο συγκεκριμένα η Στοκχόλμη είναι μέσα στις Χριστουγεννιάτικες αγορές που επιλέγουν οι πλείστοι.

Η αγορά της Στοκχόλμης, βρίσκεται στην παλιά πόλη όπου ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να γευτεί παραδοσιακά γλυκά, καπνιστά λουκάνικα, ταράνδους, μαζί με την Σουηδική έκδοση του ζεστού κρασιού.

Η Βιέννη έχει μια από τις μεγαλύτερες αγορές.

Στην Βιέννη, οι προετοιμασίες ξεκινούν από πολύ νωρίς, και συγκεκριμένα από τις 15 Νοεμβρίου. Τόσο η κεντρική πλατεία του Δημαρχείου (Rathausplatz) όσο και άλλες πλατείες και σημεία της πόλης (Maria Theresien Platz, Altes AKH/παλιό Γενικό Νοσοκομείο, Freyung, μπροστά από τα ανάκτορα του Schönbrunn, Karlsplatz, Stephansplatz κ.α.) φωτίστηκαν και στολίστηκαν.

Εν κατακλείδι, άνθρωποι από όλο τον κόσμο μπορούν να ψηφίσουν την καλύτερη Χριστουγεννιάτικη αγορά, μέσα από ένα διαγωνισμό. Ωστόσο ο διαγωνισμός αυτός ξεκινάει από την 1η Δεκεμβρίου και τελειώνει στις 10 του Δεκέμβρη.

Προορισμός, Χριστουγεννιάτικων αγορών είναι και η Αγγλία. Πόλεις όπως το Μάντσεστερ, το Λίντς, το Λονδίνο και το Μπέρμπιγχαμ συγκαταλέγονται στις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα