Ο «τριαντάρης» Άλεξ Ντα Σίλβα

Από τα κορυφαία δεκάρια που αγωνίστηκαν στην Κύπρο, όχι μόνο τα τελευταία χρόνια, αλλά και γενικότερα ο Άλεξ Ντα Σίλβα. Με ένα εξαιρετικό στοιχείο να τον συνοδεύει πέρα από τα κλασικά (τεχνική, διορατικότητα, κράτημα μπάλας, πάσα ακριβείας κτλ) για τη θέση. Ο Ντα Σίλβα έχει επαφή με τα δίχτυα. Με ένα εξαιρετικό ποσοστό σκοραρίσματος με τη φανέλα του Απόλλωνα σε 2 και κάτι χρονιές.

Μ' αυτά και μ' αυτά ο Ντα Σίλβα έχει ήδη καταγράψει τριάντα γκολ

με την ομάδα της Λεμεσού. Πολλά από αυτά εξαιρετικής ποιότητας και ομορφιάς. Μάλιστα την επόμενη φορά που θα βρει δίχτυα, πέραν του ότι θα σπάσει το φράγμα των 30 γκολ με τη νυν ομάδα του, θα πιάσει και το όριο των πενήντα στα χρόνια που αγωνίζεται στην Κύπρο. Ας μείνουμε όμως σε Λεμεσό μεριά. Δεκατρείς ομάδες, 12 στην Κύπρο και μία στην Ευρώπη, έχουν δεχτεί τα βόλια του, με την Ομόνοια (5), ΑΠΟΕΛ (4), Ερμή και Νέα Σαλαμίνα (από τρία), να είναι στην κορυφή της λίστας.

Άργησε να ανοίξει λογαριασμό, χρειάστηκε 9 παιχνίδια για να σκοράρει το πρώτο γκολ (κόντρα στην Αγία Νάπα) και πέτυχε το 2ο μετά από 20 συμμετοχές, σκοράροντας απέναντι στην Ανόρθωση. Φέτος την 1η Οκτωβρίου (με αντίπαλο τη Νέα Σαλαμίνα) σκόραρε για 1η φορά δύο γκολ σε έναν αγώνα. Τα 23 γκολ σημειώθηκαν στο πρωτάθλημα, τέσσερα στο κύπελλο, ένα στο σούπερ καπ και δύο στην Ευρώπη. Στο Γιουρόπα Λιγκ, έκανε σεφτέ φέτος με τα δύο τέρματα απέναντι στη Ζάρια.

Το καλύτερό του σερί είναι γκολ σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια (δύο σε πρωτάθλημα και δύο σε κύπελλο στο 10ήμερο 12 με 22 Φεβρουαρίου του 2017). Τα 30 γκολ είναι ήδη πολλά και σίγουρα θα αυξηθούν. Πέρα από τον αριθμό, υπάρχουν και κάποια πιο συγκεκριμένα κίνητρα. Όπως το να σκοράρει σε αγώνα ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ και σε ντέρμπι της Λεμεσού.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 23
ΚΥΠΕΛΛΟ 4
ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ 1
ΕΥΡΩΠΗ 2

Keywords
Τυχαία Θέματα