Ο Θ.Καζάκος διορίστηκε στο ΔΣ για Ασφάλεια στη Θάλασσα

Ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ΚΝΕ) Θωμάς Καζάκος, διορίστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA).

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται σημαντική για την Κύπρο, καθώς ο Οργανισμός αυτός αποτελεί ουσιαστικά ένα ευρωπαϊκό θεσμικό εποπτικό όργανο όλων των ναυτιλιακών διοικήσεων της ΕΕ.

Ο ΕMSA είναι ένας από τους αποκεντρωμένους οργανισμούς της ΕΕ και εδρεύει στη Λισαβόνα. Από την ίδρυση του το 2002, ο EMSA παρέχει

τεχνική βοήθεια και υποστήριξη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη για την προετοιμασία και εφαρμογή όλης της σχετικής νομοθεσίας της ΕΕ για την ασφάλεια στη θάλασσα καθώς και τη ρύπανση από τα πλοία. Έχει επίσης αναλάβει επιχειρησιακά καθήκοντα στον τομέα της καταπολέμησης πετρελαϊκής ρύπανσης και της αναγνώρισης και παρακολούθησης των πλοίων σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό θαλάσσιο χώρο.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΚΝΕ, σε πρόσφατη συνεδρία του, το Κολέγιο των Ευρωπαίων Επιτρόπων ενέκρινε σχετική πρόταση που είχε υποβληθεί από τη Διεύθυνση Θαλάσσιων Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον διορισμό του κ. Καζάκου ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του “EMSA”, αποτελούμενο από τους Διευθυντές των Ναυτιλιακών Διοικήσεων των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ιδιαίτερα σημαντικό και τιμητικό για την κυπριακή ναυτιλία αποτελεί το γεγονός ότι ο κ. Καζάκος επελέγη ως ο εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής πλοιοκτητικής κοινότητας, μαζί με ένα αντίστοιχο εκπρόσωπο εκ μέρους των Ευρωπαίων ναυτικών, των ευρωπαϊκών λιμανιών και της ευρωπαϊκής πανεπιστημιακής κοινότητας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καζάκος πριν τρία χρόνια είχε διοριστεί πρόεδρος της επιτροπής κρατικών ενισχύσεων στην Ένωση Ευρωπαίων Πλοιοκτητών, ένα όργανο με προσβάσεις σε θέματα φορολογίας.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα