Ο πέμπτος τελικός σε 8 χρόνια!

Τη δική του παράδοση έχει δημιουργήσει ο Απόλλωνας τα τελευταία χρόνια, στο θεσμό του κυπέλλου. Από το 2010 και μετά, είναι η ομάδα με τις περισσότερες παρουσίες τον τελικό της διοργάνωση αλλά και η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις. Συγκεκριμένα, συμπεριλαμβανομένου και του φετινού, ο Απόλλωνας μετρά πέντε συμμετοχές στους τελευταίους οκτώ τελικούς του κυπέλλου, έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο 3 φορές. Είναι ο κάτοχος του κυπέλλου αφού νίκησε στον περσινό τελικό την Ομόνοια με 2-1 στο Τσίρειο στάδιο, ενώ τα τελευταία χρόνια στέφθηκε κυπελλούχος το 2013.

Συνολικά, ο Απόλλωνας έχει κατακτήσει

οκτώ φορές το κύπελλο με την πρώτη κατάκτηση να ήταν 51 χρόνια πριν, το 1966, όταν είχε νικήσει με 4-2 τη Νέα Σαλαμίνα. Όσον αφορά τις συνολικές του παρουσίες σε τελικό, αυτές ανέρχονται σε 15.

Super Cup στο ΓΣΠ

Με τίτλο μέσα στο ΓΣΠ ξεκίνησε τη φετινή ποδοσφαιρική περίοδο ο Απόλλωνας, αφού νίκησε στον αγώνα για τον Super Cup στις 10 Αυγούστου το ΑΠΟΕΛ. 2-1 ήταν το σκορ για τον Απόλλωνα, με σκόρερ τους Μάγκλιτσα και Πίεχ.

Πως έφτασε στον τελικό

Ο Απόλλωνας ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στον τελικό του κυπέλλου από τον β' γύρο και προκρίθηκε σε βάρος της ΑΕΖ, νικώντας την και στους δύο αγώνες με σκορ 2-0.

Στην προημιτελική φάση, ο Απόλλωνας προκρίθηκε σε βάρος της Ομόνοιας. 2-2 ήταν το αποτέλεσμα του αγώνα στο ΓΣΠ, ενώ ο επαναληπτικός στο Τσίρειο διακόπηκε λίγο πριν το τέλος και ενώ ο Απόλλωνας προηγείτο με 3-1, για να κατοχυρωθεί ο αγώνας υπερ του Απόλλωνα από τον Αθλητικό Δικαστή με σκορ 3-0.

Η Ανόρθωση ήταν το τελευταίο εμπόδιο του Απόλλωνα πριν τον τελικό και το 6-0, με το οποίο τη νίκησε στον πρώτο αγώνα στο Τσίρειο στάδιο, ένα από τα αποτελέσματα που μένουν στην ιστορία. Στον τυπικής διαδικασίας επαναληπτικό, ο Απόλλωνας έχασε με 1-0.

*Από το επίσημο περιοδικό της ΚΟΠ για τον τελικό κυπέλλου Coca-Cola

Keywords
Τυχαία Θέματα