Ο Κύπριος κόουτς που άλλαξε την εθνική Ινδίας

Ο Στιβ Κωνσταντινίδης είναι ο αναμορφωτής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ινδίας, ανεβάζοντας τη χώρα, μάλιστα, στους πρώτες 100 της κατάταξης της FIFA. Η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου έκανε ειδικό αφιέρωμα στον Κύπριο τεχνικό και την ομάδα του, με το άρθρο να φιγουράρει στην κεντρική σελίδα της ιστοσελίδας της.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο η Ινδία , είναι μόλις η μία από τις δύο ομάδες της ασιατικής ηπείρου που τον Μαϊο κέρδισε έδαφος στην παγκόσμια κατάταξη. Μάλιστα τονίζεται πως τα τελευταία 20 χρόνια ακολουθούσε

καθοδική πορεία φτάνοντας μέχρι και την 173η θέση τον Μάρτιο του 2015. Είναι μόλις 6 θέσεις μακριά από την καλύτερη θέση στην ιστορία της Ινδίας την οποία κατέκτησε πριν 21 χρόνια. Το άρθρο έχει τίτλο «βελτίωση με Κωνσταντινίδη» και σημειώνει:

«Από τον Ιούνιο του 2015, ανέβηκε 26 θέσεις μετά τη νίκη με 2-0 κόντρα στο Νεπάλ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018. Αν και έπεσε 162η θέση τον Απρίλη του 2016 μετά από μια σειρά κακών αποτελεσμάτων και δεν πέρασε τα προκριματικά, αυτό δεν πτόησε την πρόοδο της ομάδας.

Νίκησε το Λάος με 7-2 συνολικό σκορ για τα προκριματικά του Asian Cup και ανέβηκε στην 152η θέση τον Ιούλιο του 2016. Το μομέντουμ συνεχίστηκε και με φιλική νίκη 3-0 επί του Μπουτάν 4-1 επί του Πουέρτο Ρίκο έτσι η Ινδία εκτοξεύθηκε στην 129η στην αρχή του 2017.

Η άνοδος της Ινδίας στην κατάταξη είναι η αντανάκλαση της πρόοδου κάτω από τις οδηγίες του Στιβ Κωνσταντινίδη. Έχοντας προπονήσει την Ινδία από το 2002 μέχρι το 2005, πήρε ξανά τα ηνία το 2015». Μάλιστα φιλοξενεί και δηλώσεις του 54χρονου τεχνικού:

«Μια γρήγορη ματιά στο 2016 είδε την Ινδία να κάνει σημαντικά βήματα μπροστά τόσο στην κατάταξη της FIFA όσο και στο γήπεδο. Αρχίσαμε τον χρόνο στη 129η θέση, την υψηλότερη θέση μας σε 10 χρόνια, κερδίζοντας 9 από τα 11 τελευταία μας παιχνίδια.»

Το 2017 άρχισε επίσης ιδανικά με νίκη 3-2 επί της Καμπόντια και στη συνέχεια με το 0-1 επί της Μιανμάρ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Asian Cup. Η νίκη αυτή ήταν η πρώτη στη Μιανμάρ εδώ και 64 χρόνια και εκτίναξε τους Ινδούς 31 σκαλοπάτια για να φτάσουν στην 101 θέση τον Απρίλη και αισίως να επιστρέψουν στην 100η θέση τον Μάιο.

«Όταν ανέλαβα για δεύτερη φορά, είπα πως θα έρθουν καλές μέρες αλλά και κακές. Θέλουμε χρόνο να χτίσουμε χαρακτήρα και πρέπει να αλλάξουμε κάποιες συνήθειες για να ανεβάσουμε την Ινδία στο επίπεδο που της ταιριάζει. Υπάρχουν ακόμα πολλά να κάνουμε και το πιο σημαντικό είναι να προκριθούμε στο Κύπελλο Ασίας.»

Keywords
Τυχαία Θέματα