Ο Κλάιφερτ χρωστούσε σε συμμορία λόγω στοιχημάτων!

Απειλές από ένα συνδικάτο εγκλήματος δεχόταν ο Πάτρικ Κλάιφερτ, ο οποίος έφτασε να οφείλει 1.000.000 ευρώ σε παράνομα στοιχήματα, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα ολλανδικής εφημερίδας.



Ο βετεράνος διεθνής Ολλανδός, ο οποίος εδώ και κάποιους μήνες είναι ο αθλητικός διευθυντής της Παρί Σεν Ζερμέν, άρχισε την ενασχόλησή του με το στοίχημα το 2011, όντας προπονητής στις ρεζέρβες της Τβέντε. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της "De Volkskrant", στοιχημάτιζε

στους αγώνες της πρώτης ομάδας, κάτι που δεν ήταν παράνομο τότε.

Από αυτά τα πονταρίσματα κέρδισε 15.669 ευρώ, ωστόσο στη συνέχεια άρχισε να χάνει. Κατέβαλε ένα μέρος των χρεών του μέσω τρίτων, ωστόσο η συμμορία στην οποία στοιχημάτιζε άρχισε να τον πιέζει και δη όταν ανέλαβε βοηθός προπονητή της εθνικής Ολλανδίας. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι δράστες εκβίαζαν τον Κλάιφερτ με μία κασέτα στην οποία ακουγόταν να μιλάει για τα πονταρίσματά του και η οποία ηχογραφήθηκε μυστικά σε μία συνάντηση με ένα μέλος του συνδικάτου στο Λάρεν.

Μάλιστα, η συμμορία στην οποία έπαιζε παράνομο στοίχημα ήταν υπεύθυνη και για στήσιμο αγώνων, με συνέπεια τον Φεβρουάριο να συλληφθούν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων κι ο επικεφαλής της, Ντάνιελ φαν Χ., ο οποίος έχει ποινικό μητρώο με παρόμοια αδικήματα. Από τις έρευνες βρέθηκαν διάφορες σημειώσεις των μελών της συμμορίας και ονόματα με στοιχήματα και οφειλές, μεταξύ των οποίων κι αυτό του Κλάιφερτ.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ολλανδίας δεν έχει κινηθεί προς στιγμήν, περιμένοντας όλα τα δεδομένα, παρότι ο αθλητικός εισαγγελέας επαγγελματικού ποδοσφαίρου έχει τη δυνατότητα να αναμοχλεύσει πράγματα από το παρελθόν.

"Δεν έχει συμμετοχή στη χειραγώγηση αγώνων. Είναι απλά ένα θύμα", δήλωσε για τον 40χρονο ο δικηγόρος του, Χέραρντ Σπονγκ. Ο Κλάιφερτ παραμένει μάρτυρας για τις αρχές και θα καταθέσει στο δικαστήριο ως τέτοιος αργότερα μέσα στο έτος.

Παρότι ο ίδιος ο πρώην επιθετικός του Άγιαξ, της Μίλαν και της Μπαρτσελόνα δήλωνε το 2015 ότι δεν αισθάνεται να απειλείται, ένας φίλος του οποίο τον βοήθησε να ξεχρεώσει μέρος των οφειλών του υποστήριξε ότι η κατάσταση ήταν σοβαρή. "Ο Πάτρικ μου είπε ότι τον απειλούσαν και ότι τον κυνηγούσαν. Μου έμοιαζε να απειλείται", δήλωσε στην εφημερίδα.

Ο στοιχηματισμός τέτοιου είδους, με φόρμες, e-mail και γραπτά μηνύματα, είναι παράνομος στην Ολλανδία, ωστόσο ο Κλάιφερτ υποστηρίζει ότι δεν το ήξερε και ότι δεν γνώριζε τι συνέβαινε με τα πονταρίσματά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα