Ο Ακιντζί καλεί τους τ/κ πολιτικούς αρχηγούς μαζί στη Ν.Υ

Πρόσκληση στους αρχηγούς των “κοινοβουλευτικών” κομμάτων να τον συνοδεύσουν στη Νέα Υόρκη το δεύτερο μισό του Σεπτέμβρη, απηύθυνε στη χθεσινή σύσκεψη που είχε μαζί τους ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της Γενί Ντουζέν ο κ. Ακιντζί φέρεται να τους είπε πως σε μια σύνοδο τύπου Μπούργκενστοκ θα ήθελε να είχε μαζί του τους αρχηγούς ή εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων. Η σκέψη του, όπως αναφέρεται, έτυχε θετικής ανταπόκρισης.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται

επίσης ότι ο Τ/κ ηγέτης ενημέρωσε χθες τους αρχηγούς των “κοινοβουλευτικών” κομμάτων ότι επιτεύχθηκε κοινή αντίληψη στο θέμα των εγγυήσεων με την Τουρκία στην επίσκεψή του στην Άγκυρα και θα σημειωθεί “μια σημαντική ευελιξία και πρόοδος στο τραπέζι”.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι ο Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν, πρόεδρος του ΚΕΕ, που ήταν σε αυτή τη συνάντηση (στην προηγούμενη δεν είχε παραστεί και είχε σχολιαστεί αρνητικά) προέβη σε δήλωση ικανοποίησης, λέγοντας πως ήταν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση και εκ μέρους της “κυβέρνησης” εξέφρασε την ικανοποίησή του. "Ελπίζουμε σε ένα αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις μέχρι το τέλος του χρόνου”, είπε.

Ο Σερντάρ Ντενκτάς, πρόεδρος του ΔΚ αλλά και εταίρος στην “κυβέρνηση” με το ΚΕΕ, ανέφερε από την πλευρά του “οι ανησυχίες μας υπάρχουν στο μυαλό μας ωστόσο συνεχίζουμε να παρέχουμε στήριξη στη διαδικασία μέχρι να προκύψει ένα κείμενο”.

Την πληροφορία ότι ο Τ/κ ηγέτης τους ζήτησε “να πάμε μαζί στη Νέα Υόρκη” γράφει πρωτοσέλιδα και η Χαβαντίς, προσθέτοντας ότι ο κ. Ακιντζί είπε στους πολιτικούς αρχηγούς πως εάν υπάρξει μια πενταμερής διάσκεψη στη Νέα Υόρκη θα ήταν ωφέλιμο να ήταν εκεί και αυτοί με τους τέσσερις αρχηγούς των “κοινοβουλευτικών” κομμάτων να απαντούν θετικά σε αυτή τη σκέψη – πρόταση.

Η Χαβαντίς σημειώνει επίσης ότι και οι τέσσερις πολιτικοί αρχηγοί έδωσαν στήριξη στον Μουσταφά Ακιντζί για τις διαπραγματεύσεις και στο στόχο για λύση του Κυπριακού μέχρι το τέλος του χρόνου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα