Ο Leonardo DiCaprio συνάντησε τον Πάπα στο Βατικανό

Πριν λίγες μέρες ο ταλαντούχος ηθοποιός βρέθηκε στο Βατικανό και συνομίλησε με τον Πάπα Φραγκίσκο σ' ένα ευχάριστο κλίμα.

Κεντρικό θέμα της κουβέντας τους ήταν το περιβάλλον, ζήτημα με το οποίο ο Leonardo DiCaprio είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος.

Παράλληλα, με αφορμή τη προώθηση της νέας του ταινία The Revenant, έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! και ανέφερε τις συνέπειες της ανθρώπινης παρέμβασης στο περιβάλλον.

«Κοιτώντας πίσω στην Ιστορία τη συμπεριφορά μας απέναντι στη φύση αλλά και τις άλλες φυλές, αυτό που σκέφτομαι

είναι το πόσο αδαείς και κοντόφθαλμοι υπήρξαμε. Την πρώτη κιόλας εμφάνιση του καπιταλισμού ακολούθησε γενοκτονία του πληθυσμού των Αμερικανών ιθαγενών. Καταπατήσαμε και εκμεταλλευτήκαμε τη φύση προς όφελος μας. Στη σύγχρονη εποχή νομίζουμε ότι έχουμε πάρει τα μαθήματα μας από το παρελθόν. Ταυ-τόχρονα με την ταινία έκανα ένα ντοκιμαντέρ για την κλιματική αλλαγή και έτσι έπρεπε να πάω σε μέρη του Καναδά όπου τεράστια δάση -στο μέγεθος της Φλόριντα- είχαν κοπεί, στο πλαίσιο της πιο καταστροφική^ πρακτικής που υπάρχει στον πλανήτη. Επισκέφθηκα τα μέρη όπου ζούσαν οι αυτόχθονες του Καναδά, εκεί όπου η γη τους δηλητηριάστηκε και η κουλτούρα τους σχεδόν αφανίστηκε επειδή δεν μπορούσαν να κυνηγήσουν και δεν μπορούσαν να φάνε το ψάρι που προκαλούσε καρκίνο στους ανθρώπους τους. Έπρεπε να αγοράζουν το φαγητό τους από μια κυβέρνηση που το υπερτιμούσε. Το κάνουμε συστηματικά, και αυτό είναι κάτι που ποτέ δεν έχει συμβεί στην Ιστορία. Οπότε όλα αυτά είναι προφανή ζητήματα για μένα».

Keywords
Τυχαία Θέματα