Νταβούτογλου: Δεν αποκλείει αποστολή δυνάμεων στη Συρία

Το ενδεχόμενο να στείλει χερσαίες δυνάμεις στην Συρία, τόνισε με δηλώσεις στο Al Jazeera, ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πυραύλους που εκτοξεύονται από συριακό έδαφος εναντίον πόλεων όπως το Κιλίς και η Ούρφα στην Τουρκία και εάν αυτό επηρεάζει την τουρκική πολιτική στο συριακό, ο Αχμέτ Νταβούτογλου ανέφερε ότι η Άγκυρα αν και προτιμά μια διεθνή συμφωνία για το ζήτημα, εάν

χρειαστεί μπορεί να στείλει και μόνη της χερσαίες δυνάμεις εντός της Συρίας είτε εναντίον του Ισλαμικού κράτους είτε άλλων τρομοκρατικών ομάδων.

Σήμερα επίσης ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι οι μαχητές του Ισλαμικού κράτους πρέπει αμέσως να απωθηθούν από την περιοχή της Συρίας κοντά στα τουρκικά σύνορα και ο ίδιος εργάζεται για να επιτευχθεί αυτό. "Πρέπει αμέσως να γίνει εκκαθάριση της περιοχής Μανμπίτζ, νότια, και κάνουμε τις απαραίτητες εργασίες για αυτό", σημείωσε.

Στο μεταξύ, η τουρκική αεροπορία έπληξε σήμερα σημεία των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ στη ΝΑ Τουρκία μετά την επίθεση που δέχθηκε στρατιωτικό όχημα στην επαρχία Μάρντιν, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, μετά τα μεσάνυχτα και κατά την οποία ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν.

Τις προηγούμενες δύο ημέρες, η τουρκική αεροπορία πραγματοποίησε επιθέσεις τόσο στο βόρειο Ιράκ όσο και στην ΝΑ Τουρκία εναντίον μαχητών του ΡΚΚ. Σύμφωνα με το τουρκικό ΓΕΣ, 42 μαχητές του ΡΚΚ σκοτώθηκαν σε αυτές τις επιθέσεις και τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα