Ν.Παπαδόπουλος: Να μην αναμένει δικαίωση για το 2004 ο ΠτΔ

Ετοιμότητα δηλώνει το ΔΗΚΟ, δια στόματος του Προέδρου του Νικόλα Παπαδόπουλου σχετικά με τις επερχόμενες εξελίξεις μετάβασης στην Ελβετία, για συζήτηση του εδαφικού.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, μίλησε στις Τομές στα Γεγονότα για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τα όσα ακούγονται περί της αναλογίας 4:1 και της συζήτησης του μείζονος σημασίας θέματος, αυτό του εδαφικού.

Το Κυπριακό επισήμανε ο κ.Παπαδόπουλος, είναι το εδαφικό ζήτημα. «Μακάρι να συζητηθεί το εδαφικό. Εάν δεν υπαναχωρήσει σε εδαφικό η Τουρκία που θα υπαναχωρήσει»,

υπογράμμισε.

«Εμείς δεν πρέπει να πάμε με χάρτες αλλά η Τουρκία. Η Τουρκία κατέχει έδαφος, όχι εμείς. Εδώ και 9 χρόνια συζητάμε τι θα δώσουμε εμείς, διακυβέρνηση και διαμερισμό εξουσιών», είπε στη συνέχεια ο κ.Παπαδόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, υπογράμμισε ότι για 9 χρόνια γίνονται διαπραγματεύσεις στα λοιπά ζητήματα και στο φλέγον θέμα του εδαφικού, γίνονται διαδικασίες εξπρές.

«Τώρα που φτάσαμε στα ζητήματα Τουρκίας κάποιοι θέτουν χρονοδιαγράμματα. Το κοινό ανακοινωθέν με Ερογλου έλεγε ότι όλα τα κεφάλαια πρέπει να συζητηθούν εναλλάξ», ανέφερε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ετοιμότητα για Ελβετία

Κληθείς να απαντήσει για το κατά πόσο θα μεταβεί με τον ΠτΔ στην Ελβετία, εάν και εφόσον ζητηθεί κάτι τέτοιο, ο Νικόλας Παπαδόπουλος σημείωσε ότι «Αν μας καλέσει να πάμε Ελβετία, θα ανταποκριθούμε θετικά. Εμείς ζητάμε προσυνεννόηση και εθνική ομοψυχία. Ο ΠτΔ προβαίνει σε αδικαιολόγητες υπαναχωρήσεις.

Έπρεπε πρώτα να συζητηθεί εδαφικό. Μας λέει ο ΠτΔ ότι μέσα στις επόμενες 75 μέρες μπορεί να έχουμε λύση του Κυπριακού», σημείωσε.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης θέλει να αιφνιδιάσει τον λαό ο ΠτΔ και γι αυτό δεν υπάρχει πλήρης διαφάνεια σε ότι αφορά τα έγγραφα.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ σημείωσε ότι άλλα έγγραφα ανέγνωσαν, κι άλλα είχαν στα χέρια τους τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας, όταν τους κάλεσε ο ΠτΔ να δουν τα επίμαχα έγγραφα. «Να μην αναμένει ότι θα δικαιωθεί για το 2004», συμπλήρωσε ο Ν.Παπαδόπουλος.

Ένα σχέδιο, χειρότερο του Ανάν

Για μια χειρότερη παραλλαγή του Σχεδίου Ανάν έκανε λόγο ο Νικόλας Παπαδόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Θα έχουμε ένα ετοιμόρροπο τουρκικό προτεκτοράτο».

«Σήμερα φαίνεται να θέλουν να δικαιωθούν για το 2004. Το 4:1 δεν κατοχυρώθηκε. Ζητήσαμε να σταματήσει ο ΠτΔ να διχάζει τον λαό και να μην επαναφέρει Ανάν Δεν είδαμε πουθενά ότι θα ισχύσει εσαεί το 4:1», επεσήμανε ο κ.Παπαδόπουλος.

Σχετικά με το μείζον θέμα που προέκυψε με τον αριθμό των εποίκων, ο Νικόλας Παπαδόπουλος ζητά από τον ΠτΔ να πως έβγαλε τα νούμερα των εποίκων και των Ε/κ. «Γνωρίζαμε ότι είναι κάτω από 100 χιλιάδες οι Τ/κ. Δεν έπρεπε μέσα στην «σούμα» να βάλουμε και Ε/κ που ζουν στο εξωτερικό;» αναρωτήθηκε ο κ.Παπαδόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα