Επιτελείο Νικόλα: Έμφαση στα προβλήματα των αγροτών

Τη στήριξή του στον αγροτικό κόσμο με ουσιαστικές προτάσεις που περιλαμβάνουν έμπρακτες αλλαγές ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες μας, εξέφρασε ο Υποψήφιος Πρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος, σε ομιλία του στη Χοροεσπερίδα της Παναγροτικής Ένωσης Κύπρου (ΠΕΚ) στη Σωτήρα καθώς και στη διάρκεια συναντήσεων του με τοπικούς παράγοντες και φορείς της περιοχής.

Ταυτόχρονα ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέδειξε τις προτεραιότητές του με στόχο τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών, κάνοντας ιδιαίτερη

αναφορά στις εισηγήσεις του για την αποκατάσταση της μεσαίας τάξης, η οποία έχει πληγεί περισσότερο από την οικονομική χρεοκοπία του 2013.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος μίλησε για συγκεκριμένα προβλήματα που ταλανίζουν το τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας και που πρέπει να επιλυθούν άμεσα. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα αυξημένα ενοίκια χαλίτικης και δασικής γης σε γεωργούς και κτηνοτρόφους, στο ψηλό κόστος παραγωγής των γεωργικών προϊόντων, στο θέμα της χρήσης νερού από το νότιο αγωγό, στην ανάγκη για εποπτικό έλεγχο τιμών φυτοφαρμάκων, στο μεγάλο ζήτημα που αφορά το χαλούμι και στην παράνομη κυκλοφορία προϊόντων από την Τουρκία μέσω κατεχομένων.

Απευθυνόμενος στους εκατοντάδες παρευρισκόμενους στη χοροεσπερίδα, ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο αγροτικός κόσμος αλλά και ολόκληρη η κυπριακή κοινωνία δεν λύνονται με κούφιες υποσχέσεις ούτε με τις ανεκπλήρωτες «δεσμεύσεις» που απλόχερα μοίραζε και μοιράζει ο κ. Αναστασιάδης. Τα καίρια προβλήματα των αγροτών μας, θα λυθούν μέσα από ένα νέο οικονομικό μοντέλο, το οποίο θα οδηγήσει στην αγροτική ανάπτυξη αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και καινοτόμες μεθόδους».

«Αυτές οι νέες τεχνολογίες και μέθοδοι», συνέχισε, «θα δώσουν επιπρόσθετα κίνητρα αλλά και δυνατότητες και στη νέα γενιά, προκειμένου να στραφεί στην αγροτική επιχειρηματικότητα. Για την κυβέρνηση των δυνάμεων της Αλλαγής, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας είναι βασική παράμετρος και για εμάς και η επιχειρηματικότητα αφορά και τη γεωργία και τη κτηνοτροφία και την παραγωγή προϊόντων».

«Ο κυπριακός λαός είναι εργατικός, είναι ευρηματικός, είναι φιλοπρόοδος και με τη στήριξη του κράτους μπορεί να πετύχει θαύματα. Και εμείς, εάν ο λαός μας τιμήσει με την ψήφο του, θα στηρίξουμε τον κάθε κύπριο και την κάθε κύπρια, τον κάθε αγρότη και την κάθε αγρότισσα στον καθημερινό αγώνας τους», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα